Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Obres del gòtic català viatgen fins al Museu Nacional de Arte Antiga de Lisboa per una exposició monogràfica

|

- Publicitat -

El Museu Nacional de Arte Antiga de Portugal, ubicat a Lisboa, organitza aquesta primavera una exposició monogràfica sobre l’art gòtic català, i en particular de Barcelona. Obres del Museu Diocesà i la Catedral de Barcelona nodreixen la mostra, que s’inaugura el proper 20 d’abril i es podrà visitar fins el 3 de juliol.

La selecció surt per primera vegada de la ciutat i inclou pintura, orfebreria i talles d’artistes destacats com Jaume Huguet, Bernat Martorell, Ramon Destorrents, Pere Garcia de Benabarre o Lluc Borrassà (esclau i deixeble de Lluís Borrassà). L’exposició es complementa amb obres gòtiques dels fons del Museu Nacional d’Art Antiga.

Publicitat

Comissionada per Helena Alonso i Oscar Carrascosa, aquesta és una mostra internacional creada al museu lusità. S’enquadra en el context de les relacions polítiques, culturals i comercials que es produeixen a l’Europa dels segles XIV i XV i posa de relleu les estretes relacions establertes amb la corona portuguesa.

Obres com la Pietat de l’alemany Michael Lochner, realitzada per al timpà d’una de les portes de la Catedral de Barcelona, i que recentment ha estat exposada al Museu del Prado i posteriorment al MNAC, exemplifiquen la circulació d’artistes en una incipient Europa. El discurs expositiu evidencia especialment els vincles històrics estrets establerts entre Catalunya i Portugal, amb peces com l’espasa del Condestable Pedro de Portugal, pertanyent a la Catedral de Barcelona, i que per primera vegada s’exhibirà fora de la ciutat.

El catàleg de l’exposició ha estat elaborat per especialistes de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la mà dels comissaris i del mateix director del museu nacional lusità.

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut