Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024
Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024

3 anys de presó per al periodista ultra que va difondre fotos de la víctima de ‘La Manada’

|

- Publicitat -

A cada porc li arriba el seu Sant Martí. El pseudoperiodista feixista Josele Sánchez, director de La Tribuna de Cartagena, ha estat condemnat a 3 anys de presó i a una multa de 15.000 euros per difondre informació privada de la víctima de la violació grupal durant els Santfermins de l’any 2016, conegut com el cas de La Manada.

El cas va ser especialment mediàtic i va desfermar protestes feministes arreu de l’Estat. Alguns mitjans de comunicació van culpar la víctima i van posar en dubte el seu testimoni per encobrir els agressors, entre ells un Guàrdia Civil i un militar. Josele Sánchez va ser un dels comunicadors que va promoure la campanya d’assetjament a la jove.

Publicitat

Insults i assetjament mediàtic

En un fastigós article titulat “Yo no te creo”, acusava la jove de ser una “borratxa” que “va anar a cardar” amb cinc sevillans per ser “guai” i tenir “una experiència d’alliberament femení”. També va publicar dades de caràcter íntim com el seu nom complet, on vivia o quins estudis cursava, així com imatges que havien enregistrat els mateixos agressors durant la violació.

Recordem que era una noia de 18 anys que havia patit una agressió sexual grupal i que després dels fets encara hauria de suportar mesos de revictimització i d’escarni públic promogut pels sectors més reaccionaris de la societat espanyola.

Per tot plegat, la sentència, a la qual ha tingut accés Caso Abierto, del mitjà Levante-EMV, condemna Josele Sánchez per un delicte contra la integritat moral i un altre de revelació de secrets. El jutge conclou així que “va vexar greument” la jove amb “ànim de causar-li mal” i “degradar-la” i afirma que en cap cas pot emparar-se en la llibertat d’expressió.

Qui és Josele Sánchez?

Pseudoperiodista, escriptor i director de La Tribuna de Cartagena, Josele Sánchez és un ultradretà que es defineix com “cristià” i “joseantoniano”, en al·lusió al líder de la Falange José Antonio Primo de Rivera. Un personatge que s’ha dedicat a atacar el feminisme i els drets de les dones, qualificant-los d'”ideologia de gènere”.

Ara, en un vídeo difós per la plataforma d’extrema dreta España 2000, diu que “anirà a presó sense cap temor”. Bon vent i barca nova, Josele.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut