Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

28 partits presenten llistes per concórrer a les eleccions del 14-F

L’independentista Ramon Carner, primer president del Cercle Català de Negocis, encapçala la candidatura de Suport Civil Català, una llista que només es presenta a la demarcació de Lleida

Redacció 13/01/2021
Tres dones davant les paperetes en un col·legi electoral de Girona, en uns anteriors comicis.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres al matí les llistes que els partits han aconseguit presentar a les Juntes Electorals de cadascuna de les quatre circumscripcions de Catalunya per al 14-F. En total, fins a 28 partits diferents concorreran a les eleccions.

La circumscripció de Barcelona és la que més partits acull per a les eleccions del 14 de febrer, i és la que tradicionalment té les llistes amb els candidats a presidir la Generalitat de cada formació. És el cas de Cs, JxCat, ERC, PSC, En Comú Podem, PDeCAT, CUP i el PPC, que a més tenen candidatures als quatre territoris per a aquestes eleccions. Entre ells, hi ha una àmplia renovació d’aspirants a la presidència. També han presentat llista en aquesta circumscripció els ara extraparlamentaris Vox, PNC i Moviment Primàries per la Independència. A més, altres formacions amb més rellevància mediàtica també tenen candidatura per Barcelona. És el cas d’Escons en Blanc, Recortes cero, el Front Nacional de Catalunya, Per un món més just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Izquierda en Positivo o el PACMA. Tres partits més -Unidos por la Democràcia + Jubilados, Volt Europa i Partido Familia y Vida- també presenten llista i, en aquest cas, ho fan només per Barcelona, sense tenir llista a la resta de Catalunya.

A Lleida, s’hi podran trobar el 14-F llistes de JxCat, PSC, PDeCAT, Cs, ERC, PPC, CUP, En Comú Podem, VOX, PNC, Moviment Primàries per la Independència, Escons en Blanc, Recortes cero, Izquierda en Positivo, Front Nacional de Catalunya, Per un món més just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, i dos partits que només s’han presentat per aquesta circumscripció: Suport Civil Català, amb només dos noms, el primer el de l’independentista Ramon Carner, primer president del Cercle Català de Negocis, i l’Agrupació d’Electors Lleida en Marxa (LLEM).

A Tarragona, PSC, PDeCAT, JxCat, Cs, ERC, PPC, CUP, En Comú Podem, Vox, PNC, Moviment Primàries per la Independència, Escons en Blanc, Recortes cero, Front Nacional de Catalunya, Per un món més just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, PACMA i Unidos por la Democràcia + Jubilados, tenen candidatura per a les eleccions en aquesta circumscripció. Se sumen al llistat dues formacions més que només es presenten a Tarragona: Moviment Corrent Roig i Som Terres de l’Ebre.

Per últim, a Girona també hi ha dos partits que només tenen candidatura en aquest territori. Es tracta d’Unión Europea de Pensionistas i Alianza por el Comercio y la Vivienda. Els gironins també tindran al seu abans les paperetes d’ERC, JxCat, PSC, PDeCAT, Cs, PPC, CUP, En Comú Podem, Vox, PNC, Moviment Primàries per la Independència, Escons en Blanc, Recortes cero, Front Nacional de Catalunya, Per un món més just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Izquierda en Positivo i Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA).

Ara, després del procés de correcció d’errors que hi pugui haver a les llistes, el dia 19 es proclamaran oficialment les candidatures presentades.

Podeu consultar íntegrament totes les llistes aquí: DOCG 13 de gener de 2021