Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

120 aspirants a pilot d’avió es formaran a l’aeroport d’Alguaire

Des de principis d’octubre, l’aeroport d’Alguaire (Lleida) acull una escola de formació de pilots d’avió; fet que permetrà a l’aeròdrom lleidatà arribar a les 3.000 operacions anuals. BAA Training és […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 29/10/2018
Imatge d'una avioneta a l'aeroport d'Alguaire / Aleix Ramírez

Des de principis d’octubre, l’aeroport d’Alguaire (Lleida) acull una escola de formació de pilots d’avió; fet que permetrà a l’aeròdrom lleidatà arribar a les 3.000 operacions anuals. BAA Training és la companyia que ofereix la formació a uns quaranta estudiants i amb previsió d’arribar als 120 durant l’any 2019.

“Hem triat Lleida per les seves bones condicions meteorològiques”, assegura Eglé Vaitkeviciüté, consellera delegada de l’empresa. En aquest sentit, la directiva “no veu com un problema la presència de la boira” i a la vegada ha agraït les facilitats donades per Aeroports de Catalunya, de cara al fet que “estudiants i treballadors se sentin còmodes”.

BAA Training, de moment, ha desplaçat 20 persones a Lleida per dur a terme la formació i ha generat tres llocs de treball directes per persones del territori. “Necessitem donar resposta a les necessitats d’allotjament i serveis dels nostres treballadors i estudiants, per tant estem molt interessats a treballar amb empreses locals”, ha confirmat Vaitkeviciüté.

Per la seva banda; Isidre Gavin, secretari de Mobilitat del Govern, ha donat la benvinguda a l’empresa i acte seguit ha destacat “com representa un pas més per convertir Alguaire en “l’aeroport industrial de Catalunya”.

Relacionats