Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Vox també es querella contra Torra per desobediència a la JEC i demana personar-se com a acusació popular

ACN Barcelona.-Vox també ha presentat una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) i demana ser part en el procediment […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-Vox també ha presentat una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) i demana ser part en el procediment com a acusació popular. En una resolució del 10 d’abril, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona cinc dies al partit ultradretà perquè aporti una fiança de 15.000 euros per tal que es pugui personar. També incorpora a la causa una denúncia en la mateixa línia presentada per Societat Civil Catalana i per Advocats Catalans per la Constitució. Un cop l’admissió a tràmit de la querella és ferma perquè no s’ha presentat recurs, el TSJC demana al Departament de Presidència que remeti l’informe jurídic sobre l’exhibició de simbologia en seus públiques en període electoral i també còpia del posicionament del Síndic de Greuges.

El tribunal també s’adreça a la Prefectura de Policia Nacional perquè enviï les actes de comprovació de la retirada de simbologia de les seus públiques de la Generalitat, d’acord amb els requeriments de la JEC. Igualment, es dirigeix al comissari en cap dels Mossos perquè aporti un informe actualitzat sobre el compliment de les resolucions de la junta.