Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Vilagrà repta Anna Navarro a un debat cara a cara per abordar polítiques feministes

|

- Publicitat -

ACN Albatàrrec – La vicepresidenta del Govern i número dos d’ERC a les eleccions del 12-M, Laura Vilagrà, ha reptat a la número 2 de la llista de Junts, Anna Navarro, a fer un debat cara a cara per abordar les polítiques en matèria feminista. En aquest sentit, ha assegurat que Navarro té un perfil “potent” i ha lamentat que fins ara la candidatura de l’expresident Carles Puigdemont hagi “amagat” les propostes en aquest àmbit. Vilagrà ha assistit a Albatàrrec (Segrià) al darrer acte del projecte ‘Lleida, terra de dones transformadores’, que va començar al setembre amb 12 dones i els seus projectes i ara ja compta amb 131 participants adherides d’arreu de la vegueria de Ponent.

Laura Vilagrà ha assenyalat que en un context electoral “toca fer propostes” i els partits han d’explicar què volen fer en les qüestions de les dones. En aquest sentit, ha assegurat que totes les candidatures tenen dones “potents” a les seves llistes, tot i que la majoria van de número dos. Per això, ha volgut posar damunt la taula la necessitat de debatre amb la número dos de Junts sobre aquest àmbit ja que considera que la formació ha “amagat” fins ara quines són les seves propostes.

Publicitat

La vicepresidenta ha remarcat que el Govern s’ha fixat com a prioritat la “transformació feminista” amb una “agenda ambiciosa” que ha comptat amb fets com la multiplicació per tres dels serveis d’atenció a les violències masclistes o la creació d’un Departament específic de feminismes. Vilagrà també ha posat en valor “projectes pioners” com el de l’equitat menstrual, amb els productes menstruals gratuïts i reciclables i ha avançat que la idea és continuar en la mateixa línia però amb la menopausa si continuen sent al Govern després de les eleccions.

En relació al projecte ‘Lleida, terra de dones transformadores’, la delegada del Govern, Montse Bergés, ha destacat que més que un projecte és un “moviment” que va començar amb 12 dones de “capçalera” i els seus projectes i que ara ja en suma 131. L’objectiu ha estat posar en evidència els projectes que esdevenen transformadors al món rural i partir d’una agenda rural en clau de transformació feminista.

Tot plegat, ha dit Bergés, suposa una “marca” de l’actual Govern que ha posat en evidència les necessitats dels municipis de la vegueria amb projectes liderats per dones on moltes vegades han quedat amagats per un entorn on “l’agropatriarcat encara és més dur”.

Malgrat cloure el projecte aquest dimecres, hi haurà una continuïtat i al juny es tornaran a reunir les dones implicades per parlar de l’evolució de les iniciatives i posar en comú les necessitats, que acostumen a estar relacionades amb la burocràcia, i es traslladaran als diferents departaments del Govern.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió