Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Vehí veu “populisme punitiu” en la proposta d’incrementar penes mínimes en la reforma de la llei del ‘només sí és sí’

ACN Madrid – La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha opinat que la proposta de reforma de la llei del ‘només sí és sí’ “no ajuda en […]

Agències 31/01/2023

ACN Madrid – La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha opinat que la proposta de reforma de la llei del ‘només sí és sí’ “no ajuda en res” ni servirà per “eradicar les pràctiques masclistes i els assassinats”. Concretament, Vehí ha rebutjat el plantejament d’incrementar les penes mínimes per evitar les revisions de condemna a la baixa. Segons la portaveu dels anticapitalistes és “populisme punitiu” i “no té sentit des del punt de vista del feminisme transformador”. “No és desitjable”, ha afirmat en roda de premsa aquest dimarts a la cambra baixa.

Vehí ha argumentat que l’anterior Codi Penal ja era “molt dur” i no ha evitat que hi hagi un “romanent que no es mou” d’agressions i assassinats. El que cal, ha defensat, és “abordar la qüestió del patriarcat amb profunditat”.

La portaveu de la CUP ha recordat que el seu partit va ser molt crític amb la llei del ‘només sí és sí’ i no va donar-hi suport. Vehí ha criticat que s’ajuntessin els delictes d’abús i agressió sexual i ha afirmat que el consentiment fa molts anys que estava en el centre. “Vam ser molt crítics amb el pas del ‘no és no’ al ‘sí és sí'”, ha dit.

<strong>”Responsabilitats” per l’agent infiltrat</strong>

D’altra banda, Vehí ha exigit “responsabilitats” pel segon cas d’un agent de la Policia Nacional infiltrat en moviments socials de Barcelona, destapat pel setmanari La Directa. La portaveu de la CUP ha afirmat que no és una pràctica pròpia d’un estat democràtic i ha defensat que “no es pot pactar amb qui ens espia”. En aquest sentit, ha carregat contra ERC i Unides Podem.

<strong>Decisió del TJUE</strong>

Sobre la decisió del TJUE amb les euroordres, Vehí ha rebutjat fer una valoració fins que l’equip jurídic de la CUP no l’hagi analitzat en profunditat, però ha afirmat que “no tot és el que sembla i queda camí en la batalla europea”.