Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

USTEC-STEs creu que “no hi ha res a celebrar” en el desè aniversari de la LEC

ACN Barcelona.-El sindicat USTEC-STEs ha opinat aquest dijous que “no hi ha res a celebrar” en el desè aniversari de l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Al seu […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-El sindicat USTEC-STEs ha opinat aquest dijous que “no hi ha res a celebrar” en el desè aniversari de l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Al seu parer, aquesta llei no ha comportat el blindatge del català a l’escola i a més la normativa “privatitza”, ja que “per primer cop es va posar en pla d’igualtat l’escola pública i l’escola concertada”, el que, al seu parer, “ha agreujat el problema de la segregació escolar”. També ha criticat que es potenciés l’autonomia de centre, “desenvolupada amb un decret que fa competir les escoles per captar classes mitjanes amb les famoses i lamentables portes obertes”. Segons USTEC, aquesta autonomia sembla un “virregnat”, amb unes direccions “cada cop més condicionades pel Departament” i un professorat “cada cop més condicionat” pels directors.

USTEC-STEs creu que aquest sistema és una “autèntica piràmide que busca un sistema manipulable pel poder amb un ideal de societat també manipulable”. També ha aprofitat per carregar contra altres mesures aprovades després de la LEC, com el decret de direccions i el de provisió i perfils, més conegut com el decret de plantilles, que fa que sigui el centre “qui escull el professorat”.