Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Universitats estableix un codi de conducta per al personal de les PAU que inclou la prevenció de l’assetjament

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les persones que participen en l’organització de les proves d’accés a la universitat (PAU), que han començat aquest dimecres, han de signar enguany un codi de conducta que inclou, entre altres, la prevenció de l’assetjament. Segons han avançat alguns mitjans i ha pogut saber l’ACN, el Departament d’Universitats va prendre la decisió arran del cas d’un professor de la UAB que era coordinador de la selectivitat i que ha estat apartat precisament per estar denunciat i expedientat arran d’un cas d’assetjament. Mitjançant la signatura del codi de conducta, participants com ara professors o vigilants es comprometen a guiar la seva actuació “amb els valors de vocació de servei, professionalitat i confiança pública”.

Un dels punts recull, concretament, el compromís de “vetllar per la prevenció de qualsevol forma d’assetjament psicològic, laboral, sexual, per raó de sexe, o per raó d’orientació sexual, expressió o identitat de gènere”. També tenir una actuació “diligent” quan se’n detecti un cas.

Publicitat

El document també inclou altres principis, com fer un ús “adequat i responsable” de la informació a què hagi tingut accés en l’exercici de les seves funcions i responsabilitats, “evitant treure’n profit personal o per a terceres persones”.

El codi, que ocupa dues pàgines, s’organitza en tres blocs: principis generals, respecte al desenvolupament de tasques i respecte als recursos i la informació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió