Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Una seixantena d’entitats denuncien en un manifest el “maltractament” de les persones grans arran del coronavirus

ACN Barcelona.-Una seixantena d’entitats han denunciat en un manifest el “maltractament” que estan patint les persones grans arran de la crisi del coronavirus. Critiquen la situació en què es troben […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-Una seixantena d’entitats han denunciat en un manifest el “maltractament” que estan patint les persones grans arran de la crisi del coronavirus. Critiquen la situació en què es troben els que viuen en centres residencials, i les condicions amb què treballen els professionals per manca de recursos sanitaris i materials de protecció. També qüestionen els criteris de selecció a les UCI, i remarquen que amb l’actual saturació, “és gairebé impossible fer una valoració geriàtrica integral” per poder seleccionar. “Es posa els professionals de la salut en la tessitura de fer el triatge”, conclouen.

A això li sumen la “manca de mesures, recursos, serveis i campanyes” davant de possibles situacions de maltractament a persones grans, així com l’impacte que tnen les informacions, dades oficials i altres missatges, “que estan generant una important sensació d’inseguretat, angoixa, ansietat i por a les persones grans, així com als seus familiars i entorn”. Entre els signants del manifest hi ha l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Càritas Diocesana de Barcelona, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i altres entitats.