Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Una de les alumnes amb millor nota de les PAU: “Va ser molt complicat mantenir la motivació durant el mes de juny”

ACN Sant Cugat del Vallès.-Ada Munté, alumna de l’INS Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès, no preveia ser una de les estudiants amb millor nota de les PAU de […]

Avatar
Agències 28/07/2020

ACN Sant Cugat del Vallès.-Ada Munté, alumna de l’INS Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès, no preveia ser una de les estudiants amb millor nota de les PAU de tot Catalunya. A mig matí d’aquest dimarts, però, s’ha endut la sorpresa. “La selectivitat va anar força bé, però no t’esperes una nota tan alta en exàmens de tan gran escala”, explica l’Ada a l’ACN, contenta perquè el 9,9 que ha obtingut li permetrà accedir a estudiar Comunicació Audiovisual a l’UPF. La satisfacció d’ara contrasta amb les setmanes viscudes al juny degut a l’ajornament de les proves: “Va ser molt complicat mantenir la motivació”, assegura. Per contra, creu que els grups reduïts com a mesura de prevenció de la covid a l’hora de fer els exàmens van ajudar a generar un ambient “amable”.

L’Ada, de 17 anys, recorda el temps d’estudi durant el confinament amb sentiments contraposats. Assegura que les primeres setmanes estava “contenta” amb el fet d’estar a casa perquè preveia que “seria més eficient” a l’hora de preparar les proves. En veure, però, que la situació s’allargava, la satisfacció va anar a menys i els ànims es van tòrcer quan va saber que les Proves d’Accés a la Universitat no serien del 9 a l’11 de juny, sinó gairebé un mes més tard. “Va ser dur estudiar molt més temps, a ple estiu i veient com els teus veïns ja estaven de vacances en un moment en què pensaves que tu també hi estaries”, recorda. Amb tot, també destaca que l’afectació de la pandèmia a la selectivitat ha deixat alguns elements positius i assegura que l’experiència dels exàmens amb mesures de seguretat per prevenir la covid-19 “va ser força bona”.L’Ada reconeix que “l’estressava” pensar que hauria de fer les proves amb mascareta i celebra que les autoritats ho descartessin, mentre creu que la resta de mesures van ajudar a destensar l’ambient que tradicionalment envolta la selectivitat. “Va ser un entorn més personal del que és normalment, perquè sempre érem els mateixos deu alumnes a tots els exàmens. Tot i no ser gent del meu institut, tenia la sensació que al final ja ens coneixíem”, explica a l’hora de recordar les proves que va fer a principis de juliol a la UAB.Pel que fa a les diferents assignatures, apunta que es va “sorprendre” quan va veure l’examen d’Història. Diu que estava “molt espantada” perquè ella i els companys de classe l’esperaven molt complicat, “però al final va ser més fàcil”. En canvi, l’Ada relata que va tenir més dificultats per respondre la prova de literatura castellana.Ara que ja té les notes, ha certificat aquelles sensacions, amb uns resultats que se situen tots per sobre del notable: a Història, Llatí, Llengua Castellana i Anglès ha obtingut un 10. Pel que fa a Llengua Catalana, la nota del seu examen ha estat un 9,5, mentre que a Literatura Castellana ha obtingut la puntuació més baixa de totes les seves proves, amb un 8,5.De cara a aquest estiu, lamenta que la pandèmia l’ha obligat a desfer el viatge que tenia planificat a l’estranger amb la seva família i tampoc podrà veure els amics tant com voldria. De moment explica que és de vacances al Delta de l’Ebre i preveu dedicar les properes setmanes “a descansar”. A l’hora de pensar en el setembre, reconeix que li inquieta quina serà la situació sanitària a l’hora de començar la universitat i es manté a l’expectativa de les mesures que acordi la Generalitat.