Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Un jutge veu inconstitucional que els taxistes metropolitans no puguin contractar un segon conductor si no és familiar

ACN Barcelona.-El jutjat contenciós número 14 de Barcelona considera inconstitucional que els taxistes que treballen a l’àrea metropolitana no puguin contractar un segon conductor si no és familiar seu. El […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-El jutjat contenciós número 14 de Barcelona considera inconstitucional que els taxistes que treballen a l’àrea metropolitana no puguin contractar un segon conductor si no és familiar seu. El jutge dona la raó a un taxista que va presentar un recurs contra una resolució de l’Institut Metropolità del Taxi, que desestimava la seva petició d’alta de conductor assalariat. El reglament metropolità del taxi estableix aquesta limitació, però el magistrat no l’aplica perquè creu que vulnera el dret d’igualtat i de no discriminació. Al seu parer, “no és una mesura proporcionada”, ja que estableix una “important restricció”. “Els que poden contractar un segon conductor es troben en una situació de clar avantatge”, continua.

El magistrat, però, es pronuncia sobre el reglament només per estimar o no el recurs d’aquest taxista. Argumenta que els propietaris d’una llicència que poden contractar un segon conductor tenen el doble d’ingressos i això “afecta la competència de manera palmària i intensa”. “La protecció de la família i de l’empresa familiar”, diu, pot constituir un “fi legítim”, però creu que aquesta mesura és “desproporcionada, ja que perjudica de manera molt greu la resta de conductors i afecta profundament la competència”. Per tot plegat, declara nul·la la resolució de l’Institut Metropolità del Taxi sobre aquest cas concret.La llei del taxi permet la contractació d’assalariats però específicament diu que això pot ser limitat o condicionat per l’Àrea Metropolitana.