Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

UGT i CCOO fan una crida a la participació el 14-F: “No podem demorar més la reactivació del país”

ACN Barcelona.-UGT i CCOO han fet una crida a la participació a les eleccions del 14-F. “No podem demorar més la reconstrucció i reactivació del país”, ha afirmat el sindicat […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-UGT i CCOO han fet una crida a la participació a les eleccions del 14-F. “No podem demorar més la reconstrucció i reactivació del país”, ha afirmat el sindicat liderat per Camil Ros. “Necessitem un govern capaç d’arribar a acords i consensos que estableixin el full de ruta que Catalunya necessita amb mesures urgents que ens permetin superar aquesta crisi”, ha continuat la UGT, que també ha reclamat a la classe treballadora defensar-se del racisme i del feixisme “frenant la ultradreta”. Per la seva banda, CCOO sol·licita que la gent acudeixi a les urnes per “protegir els interessos de la classe treballadora” mitjançant el vot, renovar les institucions i aconseguir uns nous pressupostos per encarar la sortida de la crisi de la covid-19.

El sindicat encapçalat per Javier Pacheco afirma que els actuals comptes de la Generalitat “no serveixen” per enfocar les inversions, les prestacions, els serveis públics i la política econòmica. “I necessitem les institucions, les administracions i els serveis públics per establir amb claredat les xarxes de protecció i per organitzar la contenció de la pandèmia”, han insistit des de CCOO, que també reclama un Govern fort que de la mà dels agents socials i econòmics aposti pels fons europeus. “Si no disputem els fons de la UE, correm el risc que es dediquin només als beneficis empresarials o que acabin no sent aprofitats amb tota la seva potència”, han alertat des del sindicat. “Les institucions han de fer el seu paper malgrat les limitacions i les inadequacions pressupostàries i de competències. Tenen una porció de poder i l’han de fer servir. Només des d’aquí es pot avançar en l’autogovern i la participació”, han recordat des de CCOO, que ha finalitzat reiterant la necessitat que la classe treballadora acudeixi en massa a les urnes el 14-F. “És el moment de pensar en el nostre vot en termes d’eficàcia, de cooperació i de solidaritat”, han conclòs des del sindicat liderat per Javier Pacheco. UGT: “La participació ara és més necessària que mai”Per la seva banda, la UGT aposta igualment per la participació a les urnes. “Ara és més necessària que mai. El Govern que surti del 14-F serà l’encarregat de gestionar la sortida de la crisi”, ha constatat el sindicat encapçalat per Camil Ros, que considera que la pandèmia de covid-19 ha “enfonsat l’economia” i obliga a replantejar el model productiu. “Les successives retallades en sanitat, educació i en el sistema de pensions han demostrat que ja no gaudim del mateix estat de benestar que fa dues dècades”, han lamentat des de la UGT, que reclama un “augment immediat” de la despesa pública.El sindicat també destaca que Catalunya ha hagut d’avançar novament les eleccions per quarta vegada en 10 anys i ha criticat que no s’ha aconseguit “desjudicialitzar” la política. “La UGT de Catalunya fa una crida als futurs diputats perquè es comprometin a treballar per sortir de l’immobilisme actual amb actuacions concretes i contundents, i que iniciïn el camí de la recuperació i reactivació econòmica”, han finalitzat des del sindicat.