Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Trump avisa que exigirà un recompte a Wisconsin, on Biden hauria guanyat per uns 20.000 vots

ACN Brussel·les.-L’equip del president Donald Trump avisa que exigirà un recompte dels vots a Wisconsin, on el demòcrata Joe Biden hauria guanyat per uns 20.000 vots. En cas que el […]

Agències 04/11/2020

ACN Brussel·les.-L’equip del president Donald Trump avisa que exigirà un recompte dels vots a Wisconsin, on el demòcrata Joe Biden hauria guanyat per uns 20.000 vots. En cas que el resultat sigui molt ajustat, el cap de la campanya de Trump, Bill Stepien, ha dit que demanaran “immediatament” el recompte. Amb la victòria a Wisconsin, Biden mantindria vives les aspiracions per arribar a la Casa Blanca perquè només necessitaria sumar Nevada i Michigan, dos estats en què està liderant, per fer-se amb la presidència. Ara per ara, el camí a la Casa Blanca de Biden o Trump depèn de sis estats: Wisconsin, Nevada, Michigan, Pennsilvània, Geòrgia i Carolina del Nord. Biden lidera a Wisconsin, Nevada i Michigan i Trump a Pennsilvània, Geòrgia i Carolina del Nord.

Segons el recompte d’AP, que dona Arizona a Biden, actualment el demòcrata té 238 vots electorals i Trump 213. Els candidats han d’arribar als 270 per fer-se amb la presidència, que es decidirà en el cinturó d’òxid, els estats industrials del nord-est, que tradicionalment eren demòcrates però que Trump va arrabassar a Hillary Clinton el 2016.