Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Treball suspèn temporalment la subvenció d’1,5 MEUR per a inserció laboral a les universitats

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha suspès temporalment la subvenció d’1,5 milions d’euros per a inserció laboral a les universitats. El motiu és que l’estat ha […]

Avatar
Agències 25/05/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha suspès temporalment la subvenció d’1,5 milions d’euros per a inserció laboral a les universitats. El motiu és que l’estat ha suspès el 55% dels fons destinats a Catalunya per a polítiques actives d’ocupació, cosa que suposa 215 milions menys respecte el 2019. Això “obliga el departament a replantejar i reprioritzar aquestes polítiques”. Com que la suspensió és temporal, segons l’estat, la Conselleria esperarà a disposar d’aquests fons totalment o parcialment per decidir “la capacitat de recuperar la subvenció”.

Aquesta suspensió, almenys temporal, ha indignat la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), que ha exigit al Departament de Treball “revertir la retallada prevista dels 1,5 MEUR destinats a subvencionar les accions d’inserció laboral i professionals de les universitats”. El 2013, el Govern i les universitats van subscriure un conveni a través del qual el Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionava els serveis de carreres professionals de les universitats. La FNEC ha alertat que la retirada de la subvenció “aboca les universitats a haver de rescindir i fins i tot prescindir dels serveis que ofereixen els seus Serveis de Carreres Professionals”. Ha afegit que és una situació “injusta” pels estudiants, que es veuran en “indefensió” respecte d’altres estudiants de la Unió Europea. El sindicat estudiantil ha lamentat que això passa “quan més grans són les incerteses” i hi ha més amenaça de no poder accedir al mercat laboral, amb pitjors perspectives laborals per a la joventut. Ha lamentat que es posa també en dubte “un model d’èxit i eficient”, que ha permès la millora “substancial” dels indicadors d’ocupació dels estudiants catalans. “Davant d’això, la FNEC no pot sinó que posar el crit al cel pels efectes i l’impacte d’aquesta decisió”, ha afirmat en un comunicat. Per això, han exigit al conseller de Treball, Chakir El Homrani, la reversió d’aquesta decisió, la renovació del conveni i l’impuls de polítiques actives des de les universitats.