Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Treball ordena serveis mínims del 90% per a la vaga de maquinistes a Renfe

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha establert uns serveis mínims del 90% per a la vaga de maquinistes convocada pel sindicat Semaf a Rodalies de Catalunya […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha establert uns serveis mínims del 90% per a la vaga de maquinistes convocada pel sindicat Semaf a Rodalies de Catalunya dimarts vinent. La vaga és d’àmbit estatal i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ja havia marcat els serveis essencials per a la resta del territori. A Catalunya, però, les Rodalies estan transferides a la Generalitat, que ha acordat ara els serveis mínims. Aquest fet, vinculat a la vaga de zel que els maquinistes mantenen des de dissabte passat -segons afirma la companyia- podria fer que Renfe tingués dificultats per cobrir dimarts els combois que hauran de sortir.

Fonts properes a la companyia expliquen que els maquinistes tenen establerts descansos de tres dies, per la qual cosa, els que han acabat torn avui no es reincorporaran fins dimarts. Hi ha moltes probabilitats, afegeixen aquestes fonts, que aquests maquinistes no puguin rebre la comunicació oficial dels serveis mínims -ni, atesa la vaga de zel, ho facilitin-, per la qual cosa dimarts tornaran a la feina -potser amb la idea de secundar la vaga- sense saber quins combois han de sortir.