Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Treball, Afers Socials i Famílies destina 22 milions d’euros en inversions extraordinàries per la covid-19 a Barcelona

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà prop de 22 milions d’euros en inversions extraordinàries a Barcelona per abordar la crisi de la covid-19. Una de les […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà prop de 22 milions d’euros en inversions extraordinàries a Barcelona per abordar la crisi de la covid-19. Una de les inversions que destaca tindrà un volum de prop d’un milió d’euros destinats a abordar el problema del sensellarisme a la capital catalana. Concretament, el Departament ha invertit 925.950 euros en una línia específica per oferir suport i recursos a les persones sense llar, un col·lectiu que en el context de la pandèmia ha vist agreujada la seva vulnerabilitat. El Govern treballa amb els ens locals en el proper contracte programa 2021-2024 i preveu ampliar la línia destinada a combatre el sensellarisme tant en la dotació econòmica com en l’abast territorial.

El contracte programa és la principal eina de cooperació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb els ens locals en qüestió (ajuntaments de més de 20.000 habitants i consells comarcals).Tornant a Barcelona, la capital catalana ha rebut altres inversions extraordinàries del Departament arran de la pandèmia. En aquest sentit, el Govern ha abonat 4,3M€ per fer efectiu el pagament únic de l’ajut de 200 euros per garantir les necessitats bàsiques als veïns i veïnes de la ciutat que ho han sol·licitat. Pels 2.439 treballadors autònoms que es van acollir a l’ajut impulsat pel Departament, s’han destinat un total de 2,1M€.Pel que fa a les targetes menjador, fins avui s’han distribuït 2.721 targetes a infants de la capital, el 23,7% del total de targetes emeses per a tot el país. En ajuts d’urgència social per a alimentació infantil, Barcelona ha rebut també 800.000 euros aquest 2020. A això també cal sumar 3 milions d’euros en l’ajut de 300 euros per a famílies vulnerables que tinguin fills en quarantena.El Departament també ha destinat 6,7M€ per a garantir i reforçar l’atenció en l’àmbit residencial durant la pandèmia. Pel que fa a la COSPE, les subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials, s’hi han destinat 1,5M€. Per últim, i també relacionat amb el contracte programa de serveis socials, s’han destinat 435.000€ a reforçar el servei d’atenció domiciliària i 267.000€ a impulsar les xarxes de voluntariat.En conjunt, el Departament ha destinat 22M€ extraordinaris a la ciutat de Barcelona per atendre necessitats socials derivades de la pandèmia.Del total del Fons Covid 2020, Barcelona ha rebut el 28,3%.