Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Torrent afirma que s’ha executat el 96% del pressupost del pla de xoc del Govern per fomentar l’ocupació

ACN Barcelona – El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha explicat aquest dijous que el Govern ha executat el 96% dels recursos que va destinar fa onze mesos al […]

Agències 02/06/2022

ACN Barcelona – El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha explicat aquest dijous que el Govern ha executat el 96% dels recursos que va destinar fa onze mesos al pla de xoc per l’ocupació. Segons ha detallat en comissió parlamentària, s’han utilitzat gairebé 880 dels 917 milions previstos inicialment. Amb aquests recursos, ha dit, s’ha arribat a 23.000 persones dins dels programes de foment de l’ocupació, dotats amb 335 milions. Per a les accions en favor de la “diversitat” s’han destinat 173 milions que han beneficiat a 56.000 persones mentre que les actuacions de formació professional (FP) per aturats han rebut 122 milions que han arribat 36.000 persones.

Altrament, els programes d’FP general han rebut 91,2 milions que han arribat a 273.000 persones mentre que els programes de desenvolupament econòmic local han rebut 50,1 milions i han impactat en 19.600 persones. Així mateix, programes d’economia social han rebut 45,7 milions i han beneficiat a 60.000 persones.

Finalment, hi ha hagut els programes d’orientació professional, que han rebut 40,3 milions, els de treball autònom (19,4 milions) i de mobilitat laboral (2,2 milions). Segons el conseller, el Govern fa una valoració “molt positiva” dels resultats d’aquest pla de xoc contra les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia.

“L’objectiu del pla de xoc i dels ajuts directes és oferir un futur digne a les persones (…) Cada persona que aconsegueix avançar i construir un projecte de vida digna amb una feina en condicions dignes és un èxit pel conjunt del país”, ha ressaltat Torrent abans d’apuntar.

Preguntat pels diputats presents a la comissió d’Empresa i Treball sobre l’evolució del Pacte Nacional per la Indústria que elabora la Generalitat, el conseller ha afirmat que aquest es presentarà “en les setmanes vinents”. Així mateix, ha defensat que aquest document sigui de caràcter “concret” i “executiu”, i no una “declaració d’intencions”.