Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Territori adjudica un estudi per analitzar la viabilitat d’un nou tren-tramvia a les Terres de l’Ebre

ACN Tortosa – El Departament de Territori ha adjudicat l’estudi de factibilitat d’un nou tren-tramvia a les Terres de l’Ebre. La nova línia connectarà, amb una freqüència inferior als quinze […]

Agències 25/11/2022

ACN Tortosa – El Departament de Territori ha adjudicat l’estudi de factibilitat d’un nou tren-tramvia a les Terres de l’Ebre. La nova línia connectarà, amb una freqüència inferior als quinze minuts, Roquetes-Tortosa amb l’Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar. La nova connexió tindrà una longitud estimada de 41 quilòmetres. El document ha de valorar la seva viabilitat i incorporar una estimació del cost del projecte així com una proposta d’explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial. La redacció de l’informe, que s’ha adjudicat a Ayesa Enginyeria i Serveis per un import de 88.200 euros (abans d’IVA), s’ha d’executar en un termini de vuit mesos.

La nova connexió, amb el pas del tren en trams interurbans i tramvia en trams urbans, haurà de preveure tant la intermodalitat com la connexió amb altres serveis ferroviaris a l’estació de l’Aldea per tal que esdevingui una ròtula ferroviària de connexió de les comarques ebrenques amb València, Tarragona i Barcelona. El traçat ha de contemplar dos trams: d’una banda, la connexió Roquetes – Tortosa – l’Aldea, i de l’altra, l’Aldea – Amposta – la Ràpita – Alcanar.

L’impuls d’aquest informe respon a la voluntat del Govern de configurar la mobilitat futura del país tenint en compte nous centres d’activitat que necessitaran la configuració de transports amb una “visió diferent de la tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana”.