Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Terrassa impulsa un estudi sobre la fossa comuna de la Guerra Civil

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa impulsarà un estudi històric per aprofundir en la informació entorn la fossa comuna de la Guerra Civil que hi ha a la ciutat. S’hi invertiran 3.000 […]

Agències 31/03/2021

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa impulsarà un estudi històric per aprofundir en la informació entorn la fossa comuna de la Guerra Civil que hi ha a la ciutat. S’hi invertiran 3.000 euros d’una subvenció concedida pel Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica. Les úniques informacions disponibles fins ara assenyalen que a la ciutat hi ha una fossa amb un centenar de persones enterrades, entre civils i militars, però el consistori vol certificar-ho, avançar en la identificació dels cossos i esclarir si hi ha altres fossars. “Volem avançar cap al ple coneixement de la Guerra Civil, per justícia i per respecte a les víctimes”, assenyala la regidora de Memòria Democràtica, Ona Martínez.

L’estudi es farà en col·laboració amb el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa. El consistori avança que més endavant està previst fer estudis de geolocalització i prospecció, si bé ho condiciona a la disponibilitat pressupostària.