Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

‘Temps Salvatge’ i ‘Els jocs florals de Canprosa’, els muntatges amb més nominacions als Premis Max

ACN Barcelona.-‘Temps Salvatge’ de Josep Maria Miró i dirigida per Xavier Albertí, amb cinc nominacions, i ‘Els jocs florals de Canprosa’, adaptada i dirigida per Jordi Prat i Coll, amb […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-‘Temps Salvatge’ de Josep Maria Miró i dirigida per Xavier Albertí, amb cinc nominacions, i ‘Els jocs florals de Canprosa’, adaptada i dirigida per Jordi Prat i Coll, amb quatre, són els espectacles favorits de la 22a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació SGAE. Els guardons s’entregaran en el marc d’una gala que se celebrarà el 20 de maig al Teatro Calderón de Valladolid. De la resta d’obres dramàtiques catalanes, ‘A.K.A. (Also Known As)’ ha rebut dues nominacions i n’han rebut una ‘La resposta’ amb Sílvia Munt a la Millor direcció d’escena, i ‘Flotados’ de David Moreno & Cia / The Beat Brown Productions com a Millor espectacle de carrer. Sílvia Pérez Cruz per ‘Grito pelao’ ha estat nominada en la categoria de Millor composició musical per a espectacle escènic.

‘Temps Salvatge’, del TNC, està nominat a Millor espectacle de teatre; el seu autor, Josep Maria Miró i Coromina a Millor autoria teatral, Xavier Albertí a Millor direcció d’escena; Ignasi Camprodon a Millor disseny d’il·luminació i Laia Manzanares a Millor actriu protagonista. Els jocs florals de Canprosa, també del Teatre Nacional de Catalunya, competeix amb ‘Temps Salvatge’ en la categoria de Millor actriu protagonista, en la qual està nominada Rosa Boladeras, i opta al Millor espectacle musical o líric, Jordi Prat i Coll està nominat a la Millor adaptació o versió d’obra teatral, i Montse Amenós al Millor disseny de vestuari. De la resta d’obres dramàtiques catalanes, ‘A.K.A. (Also Known As)’ ha rebut dues nominacions: Daniel J. Meyer en la categoria de Millor autoria revelació i Albert Salazar en la de Millor actor protagonista. Finalment, nominats en una categoria, hi ha els espectacles ‘La resposta’ amb Sílvia Munt a la Millor direcció d’escena, i ‘Flotados’ de David Moreno & Cia / The Beat Brown Productionscom a Millor espectacle de carrer. Sílvia Pérez Cruz per ‘Grito pelao’ (de la Compañía Rocío Molina – Danza Molina, S.L., Madrid) ha estat nominada en la categoria de Millor composició musical per a espectacle escènic. Durant la gala dels XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es concediran tres premis especials: el Premi Max d’Honor, que distingeix la trajectòria d’una persona per la seva aportació, lliurament i defensa de les arts escèniques; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i a companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedeix a l’espectacle que obté el major nombre de vots del públic a través de l’aplicació #VotaMax. Els Premis Max tenen l’objectiu de reconèixer el talent dels professionals del teatre i la dansa i la promoció dels espectacles de la temporada. De 358 espectacles inscrits en aquesta edició, 119 en van resultar candidats i d’aquests, 35 han arribat a la darrera fase la qual congrega 57 finalistes que es donen a conèixer avui. Enguany, els Premis Max compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valladolid i de la Fundación de Universidades y Enseñanzas Superiores de la Junta de Castella i Lleó.