Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Temporada Alta s’endinsa en l’univers de Lluïsa Cunillé en l’estrena d”Els Subornats’

ACN Salt.-El primer cap de setmana de Temporada Alta ha portat al Teatre de Salt ‘Els Subornats’, una obra escrita per Lluïsa Cunillé i dirigida per Lurdes Barba. L’acció passa […]

Avatar
Agències 10/10/2020

ACN Salt.-El primer cap de setmana de Temporada Alta ha portat al Teatre de Salt ‘Els Subornats’, una obra escrita per Lluïsa Cunillé i dirigida per Lurdes Barba. L’acció passa en una sala de projeccions d’un cinema amb to lúgubre, on els protagonistes reflexionen sobre mons irrecuperables. Una escena que s’endinsa en l’univers de Cunillé i el cinema negre i porta als personatges a reunir-se de forma clandestina i on un cas de corrupció política acaba fent de fil conductor. Una trama cosida per quatre protagonistes: el projeccionista del cinema, el seu germà, un amic d’aquest que veu com la seva vida pot canviar de cop i volta i Selma Parker, una dona que viu dins d’aquella sala i que interpreta de forma magistral, Àurea Marquez.

Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla completen un repartiment d’actors en una obra que porta l’espectador a descobrir el món imaginat per l’autora. Díaz explica que Els Subornats busca fer reflexionar el públic i obligar-lo a posar-se a la pell dels personatges a l’hora de prendre responsabilitats. I és que la trama de corrupció que es descobreix en aquesta sala de projeccions acaba interpel·lant els protagonistes que passen unes nits junts a dins de la sala. Tot plegat encadenant escenes de cine negre antic que revela la intenció de Cunillé. Una proposta de la companyia La Ruta 40 que Temporada Alta ha decidit portar a escena i que un cop visitat el festival gironí anirà a la Sala Beckett de Barcelona. ‘Els Subornats’ és la primera proposta que acull el Teatre de Salt en aquest Temporada Alta 2020. Un teatre que ha obert entre les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis. A l’entrada, els espectadors havien de rentar-se les mans, mantenir les distàncies, seguir el circuit marcat i s’havien de descarregar el programa a través del mòbil.Díaz ha explicat que per a ells era la primera obra que feien des del confinament i reconeix que la situació és estranya. Amb tot, ha volgut agrair el suport que han rebut i que el Temporada Alta hagi apostat per oferir Els Subornats, malgrat la pandèmia. El torneig de dramatúrgia per StreamingLa pandèmia ha obligat a repensar l’estructura del Temporada Alta i adaptar alguns espectacles i activitats. Un d’ells és el X Torneig de Dramatúrgia que a causa de les restriccions d’aforament en teatres ha decidit obrir la finestra virtual per tal que el públic també pugui seguir-lo des de casa. A la Sala La Planeta de Girona només hi podran entrar 100 persones de forma física, pagant els 3 euros habituals d’entrada.Aquells qui es quedin fora podran optar per pagar-ne 2 i mirar el torneig des del sofà de casa, a través de la retransmissió en directe que oferiran. El director artístic adjunt del festival, Narcís Puig, ha recordat que els actors “no es mouen gaire” i això permet oferir l’espectacle “amb prou qualitat” a través de les càmeres com per seguir-lo de forma virtual. Això sí, Puig ha avançat que aquells qui ho mirin a distància no podran votar.