Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Tàrrega suma 29 casos positius de coronavirus

ACN Tàrrega.-L’aplicatiu de la Generalitat sobre el seguiment de la pandèmia de coronavirus a Catalunya va elevar dimecres el nombre de positius a Tàrrega en 29. La darrera actualització de […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Tàrrega.-L’aplicatiu de la Generalitat sobre el seguiment de la pandèmia de coronavirus a Catalunya va elevar dimecres el nombre de positius a Tàrrega en 29. La darrera actualització de dilluns era de 21 casos de covid-19. En aquest sentit, l’Ajuntament de la capital de l’Urgell ha reiterat la crida a extremar les mesures de precaució i seguir fil per randa les indicacions de les autoritats sanitàries. La Xarxa de Voluntariat de Tàrrega ha implantat un nou servei d’acompanyament telefònic a persones que viuen el confinament en solitud. El voluntaris s’encarregaran de la tasca, ajudant a fer front a situacions d’incertesa i angoixa.

La Xarxa de Voluntariat de Tàrrega afegeix un nou servei al seu ventall d’accions solidàries durant el confinament: l’acompanyament telefònic a les persones que viuen soles. D’aquesta forma, es vol pal·liar la sensació d’incertesa i angoixa que pot provocar la crisi del coronavirus i que es pot agreujar encara més en situacions de solitud. Segons ha explicat l’alcaldessa Alba Pijuan, el voluntariat farà un seguiment telefònic diari a persones de qualsevol edat que visquin soles i sol·licitin aquest servei. Es tracta de tenir “algú amb qui poder parlar” i traslladar neguits i inquietuds per tot el que està passant. L’acompanyament telefònic pot ser una eina terapèutica “molt eficaç” davant la llarga situació de confinament, ha afegit Pijuan. Constituïda el 14 de març, tot just quan va esclatar la crisi de la pandèmia, la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega suma 210 persones amb ganes d’ajudar col·lectius vulnerables. Fins ara s’han fet més d’una cinquantena d’accions com fer arribar aliments i fàrmacs als domicilis per evitar sortir de casa, especialment a la gent gran. També són moltes les persones voluntàries que s’han posat a disposició del Banc d’Aliments perquè la seva activitat no s’aturi. El nou servei de seguiment telefònic és una de les novetats que l’alcaldessa ha traslladat a tot l’arc consistorial (govern i oposició) en la reunió mantinguda aquest dijous per videconferència. La primera edil també manté trobades per via telemàtica amb el comitè d’emergència constituït en el marc del Document Únic de Protecció Civil Municipal i amb la Federació de Municipis de Catalunya, ens del qual és vicepresidenta. D’altra banda, després que Tàrrega celebrés el 19 de març el seu primer Ple telemàtic, ara es posa fil a l’agulla per implantar la mateixa fórmula a les comissions informatives i les sessions de la Junta de Govern Local. La finalitat és evitar la paralització de l’administració municipal i adaptar el funcionament de l’ens a la nova realitat que dibuixa la pandèmia.