Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Tarda de terrasses de bar plenes a Gràcia: “Hi havia moltes ganes”

ACN Barcelona.-Les terrasses de bar s’han omplert aquest dilluns a la tarda a les principals places de la Vila de Gràcia de Barcelona, en el primer dia desescalada d’aquesta segona […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-Les terrasses de bar s’han omplert aquest dilluns a la tarda a les principals places de la Vila de Gràcia de Barcelona, en el primer dia desescalada d’aquesta segona onada de la pandèmia de covid-19. Moltes persones ha aprofitat la sortida de l’escola o de la feina per prendre una cervesa, un refresc o un cafè amb llet després de no haver-ho pogut fer durant els 40 dies de tancament de bars i restaurants. “La gent tenia moltes ganes. Jo he entrat en el torn de tarda i està molt animat”, ha reconegut Marc Font, cambrer del bar Canigó, situat a la plaça Revolució. “Per ser el primer dia ha anat prou bé i hem treballat força. Hi havia ganes de terrassa i estar a l’aire lliure”, ha afegit Kilian Cot, del bar Flanders de plaça Rovira i Trias.

“Estem prenent moltes precaucions, amb la porta oberta del bar perquè entri aire de fora i la gent no la toqui. I també hem desconnectat la màquina escurabutxaques i així ningú hi juga”, ha continuat Cot. “Fem tot el que podem per evitar qualsevol possible contagi”, ha afegit un dels empleats del bar Flanders, que juntament amb la Casa Vall i el bar la Rovira fan que sigui una de les places més animades de la Vila de Gràcia. “Quan es va comentar que hauríem de tancar a les cinc de la tarda estàvem una mica espantats perquè no donava per treballar a tothom. Ara, amb el tancament a les 21.30 hores, ens dona més marge”, ha assenyalat Cot, que assegura que part de la plantilla fa mitja jornada i altres treballadors encara estan en ERTO. “Està essent un any per oblidar, horrorós”Més negra veu la situació el gestor del bar La Virreina, Alfredo Martínez. “Nosaltres tanquem a les cinc de la tarda perquè no ens surt a compte allargar fins a dos quarts de deu del vespre. Hauria de posar més gent a treballar –per quatre hores més- i no ens surten els números, que són freds i tossuts”, ha reflexionat en veu alta Martínez. “Està essent un any per oblidar, és horrorós”, ha lamentat el gestor del bar la Virreina, que afirma que té el 80% de la plantilla en ERTO. “Avui som dos al bar i demà n’agafarem un més: o sigui, tres”, ha calculat Martínez, que també s’ha mostrat escèptic amb aquesta desescalada. “Tot depèn de com vagin els números sanitaris. Potser d’aquí 20 dies ens diuen que s’ha acabat el bròquil i hem de tornar a tancar”, ha comentat. “Està tot molt incert i en l’aire. Alguns diuen que això es fa per salvar el Nadal i, per Reis, altre cop cap a casa”, ha apuntat el gestor del bar La Virreina, que compta amb una dotzena de taules de terrassa. “Ja veurem com va això de la vacuna, són molts factors que no controlem. Anem a ‘salto de mata'”, ha conclòs Martínez.