Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Subirats veu “fora de to” les declaracions de Maragall i creu que no és acceptable el que s’ha insinuat sobre Colau

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha considerat que les declaracions del líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, sobre el presumpte espionatge del CNI sobre l’alcaldia han estat “una mica fora de to”. En declaracions als mitjans, Subirats ha afegit que les insinuacions sobre la connivència de Colau són “anar una mica més enllà del que és acceptable” i ha demanat “tranquil·litat”. El ministre ha dit que tot el que fa referència a Pegasus i l’espionatge “s’ha d’esclarir” i exigir responsabilitats si s’escauen, ha recordat però que l’espai dels comuns ja ha demanat investigacions. D’altra banda, ha afirmat que els estudiants tindran capacitat per assegurar que es compleix la llengua que marca la guia docent d’una assignatura.

Subirats ha recordat que pertany a la primera generació que va començar a donar classes en català. Ha valorat que el procés d’incorporació del català al món universitari ha estat natural i ha funcionat “molt bé”. Tot i això, ha reconegut que hi continuen havent problemes i queixes sobre l’incompliment de la guia docent pel que fa a la llengua en què s’imparteix una assignatura. En aquest sentit, ha dit que la futura llei d’universitats permetrà garantir aquest compliment i establirà que quantes més llengües es parli, millor. A més, ha dit que en aquelles comunitats on hi hagi llengua cooficial, aquesta tindrà “plenitud” en l’ensenyament. El ministre ha afegit que el català, el castellà i l’anglès han de ser “bàsiques”.

Publicitat

Subirats ha fet aquestes declaracions abans de participar en una conferència a la Universitat de Barcelona sobre l’aprenentatge al llarg de la vida. La conferència se celebra en la setmana en què la capital catalana acollirà la Conferència Mundial de l’Educació Superior de la UNESCO. El ministre ha destacat la importància d’aquesta trobada i ha recordat que és la primera vegada que es fa fora de París. Sobre la possibilitat que Barcelona continuï acollint la cita en el futur, ha dit que caldrà estudiar si hi ha possibilitats però que, en tot cas, la ciutat és una capital científica i universitària “de primer nivell”.

Sobre el tema de la conferència, Subirats ha assenyalat que en l’actual canvi d’època les universitats s’han d’adaptar també per oferir formació al llarg de la vida ja que ja no funciona la idea de formar gent jove que podrà treballar amb aquesta formació la resta de la seva vida. Ha afegit que cal una constat actualització d’estudis i per això ha valorat que les universitats hauran de començar a obrir les portes a totes les edats i incorporar cursos de curta duració.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió