Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Setem denuncia les “vulneracions de drets laborals de la indústria de l’electrònica” a les portes del Mobile

ACN Barcelona.-Voluntaris de Setem han fet una acció aquest dilluns davant les portes de la Fira per “visibilitzar les vulneracions de drets laborals que es cometen en la indústria de […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Barcelona.-Voluntaris de Setem han fet una acció aquest dilluns davant les portes de la Fira per “visibilitzar les vulneracions de drets laborals que es cometen en la indústria de l’electrònica i que queden silenciades i ignorades en esdeveniments internacionals com elMobile World Congress”, segons ha explicat Marta Anglès, portaveu de l’entitat. Els activistes mostraven mostrat pancartes per reclamar sous més alts, dret de sindicalització i seguretat laboral, entre d’altres, quan un dels voluntaris els ha tapat la boca amb cinta adhesiva, denunciant la “invisibilització” d’aquestes qüestions, segons ha explicat Anglès. Aquesta és una de les activitats “paral·leles” al MWC per defensar un model “més just i sostenible”.

“Demanem especialment els drets de les persones treballadores a la indústria electrònica, que estan patint moltes vulneracions, sobretot tenen moltes dificultats per la sindicalització, fan moltes hores extres, i amb el tema de la covid-19 s’han vist especialment afectades i acomiadades, pateixen molts problemes de salut degut al contacte constant amb tòxics”, ha denunciat Anglès. Aquesta és una de les activitats que ha fet l’entitat en el marc d’aquest congrés alternatiu al Mobile. Entre les activitats proposades, la tarda d’aquest dilluns es farà una pluja d’idees per “repensar el canvi tecnològic” i dimarts un taller de reparació a la Plaça Pou de la Figuera. Més tard hi haurà una obra de teatre relacionada amb les condicions laborals de les empreses tecnològiques.Aquesta sisena edició del Mobile Social Congress, que vol denunciar els impactes socials i ambientals negatius de la indústria electrònica, s’ha realitzat en dues parts. La primera es va fer el 5 i 6 de maig amb diverses conferències en línia en motiu de la covid-19. La segona part, presencial, s’està celebrant aquests dies amb diverses activitats per visibilitzar iniciatives locals existents en reparació, reutilització, i recondicionament d’aparells, entre altres. El diumenge es va fer una recollida de mòbils a Sants per enviar a l’ONG RefugeeBus, així com una exposició, un ‘scape room’ sobre el paper de les dones a la tecnologia i un cinefòrum.