Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Sepla denuncia que Air Nostrum externalitza el servei mentre els seus treballadors han reduït la jornada a la meitat

ACN Barcelona.-El sindicat de pilots Sepla ha denunciat aquest dijous que Air Nostrum subcontracta altres empreses per operar els trajectes d’Iberia Regional mentre té treballadors que han reduït la seva […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Barcelona.-El sindicat de pilots Sepla ha denunciat aquest dijous que Air Nostrum subcontracta altres empreses per operar els trajectes d’Iberia Regional mentre té treballadors que han reduït la seva jornada al 50% per la caiguda de l’activitat. En un comunicat, els pilots de l’aerolínia mostren el seu “profund malestar” per la subcontractació a empreses dels mateixos propietaris de la companyia. En concret, asseguren que en els darrers dies s’han cobert algunes rutes franquícia que té amb Iberia per a vols regionals amb la companyia Melair. El sindicat ha avisat que els pilots se senten “impotents davant aquest nou moviment d’Air Nostrum” i que no descarten mobilitzacions en el futur.

“Air Nostrum pot perfectament operar totes les rutes que té programades en l’actualitat amb els seus propis avions i pilots, ja que estan treballant a molta menor capacitat de l’habitual degut a l’ERTO”, expliquen.Els pilots recorden que l’externalització de la producció d’Air Nostrum està limitada després de l’acord de desconvocatòria de vaga la primavera del 2019 i que es va incloure en la signatura del cinquè Conveni Col·lectiu de Pilots. En l’acord, s’establia que Air Nostrum no podia subcontractar el servei si tenia en vigor algun ERO o ERTO, com és el cas, en què ara només treballen la meitat del temps i també perceben la meitat del salari.