Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

S’enllesteixen les tasques d’adequació de dos pavellons de Salut de l’Hospital de Sant Pau i de l’Hospital del Mar

ACN Barcelona.-Aquest cap de setmana s’han enllestit les tasques d’adequació de dos Pavellons de Salut a Barcelona. Aquest diumenge l’Hospital de Sant Pau ja podrà començar a atendre pacients al […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Barcelona.-Aquest cap de setmana s’han enllestit les tasques d’adequació de dos Pavellons de Salut a Barcelona. Aquest diumenge l’Hospital de Sant Pau ja podrà començar a atendre pacients al nou recinte habilitat del Centre Esportiu Municipal Guinardó, que podrà acollir fins a 100 llits en una primera fase. També s’ha acabat l’adequació del centre esportiu Claror Marítim, extensió de l’Hospital del Mar, on s’acollirà pacients a punt de rebre l’alta i es treballarà aspectes de rehabilitació i força muscular, amb especial atenció a la musculatura respiratòria. D’altra banda, es preveu que l’espai de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) per ampliar l’Hospital Clínic estigui habilitat la setmana vinent. Podrà acollir 225 pacients.

CEM Guinardó, de l’Hospital de Sant PauL’espai acollirà fins a un centenar de pacients estables, que porten ja 5 o més dies hospitalitzats. El Pavelló es considera una planta més de l’Hospital de Sant Pau i es troba a dos minuts a peu. S’organitza en 6 sales de fins a 16 llits i disposa d’un dipòsit d’oxigen, sales autònomes, dutxes i espai pensat per poder treballar en les mateixes condicions que una sala de l’Hospital.Centre esportiu Claror Marítim, de l’Hospital del MarEl nou espai, adjacent a l’hospital, té dues unitats: una per a pacients greus amb la Covid-19 i l’altra per a pacients en rehabilitació intensiva. Permetrà acollir 72 pacients dividits en 2 seccions diferents de 36 llits, que funcionaran com a plantes d’hospitalització convencionals. Disposa de circuits separats amb consideració de zones netes i brutes per evitar el risc de contagis, així com tots els serveis necessaris per al seu funcionament. A banda dels treballs d’habilitació, s’ha habilitat un passadís de comunicació cobert entre l’Hospital del Mar i el pavelló a través del pati interior del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), un camí de només 1 minut per traslladar els pacients.Un dels trets característics d’aquest espai és que acollirà pacients a punt de rebre l’alta. Per aquest motiu, es treballarà de forma especial, amb el suport de dos fisioterapeutes del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, aspectes de rehabilitació i força muscular, amb especial atenció a la musculatura respiratòria.Tres pavellons esportius en deu diesAmb aquest dos nous Pavellons Salut enllestits aquest cap de setmana, el Consorci Sanitari de Barcelona -format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona- haurà medicalitzat 3 pavellons esportius en només 10 dies per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària.