Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

SATSE recorre la decisió de Salut d’obrir la porta a que auxiliars d’infermeria vacunin

ACN Barcelona.-SATSE ha presentat un recurs contra la nota interna del Departament de Salut que obria la porta a que personal auxiliar d’infermeria pogués vacunar contra la covid-19. El sindicat […]

Avatar
Agències 10/08/2021

ACN Barcelona.-SATSE ha presentat un recurs contra la nota interna del Departament de Salut que obria la porta a que personal auxiliar d’infermeria pogués vacunar contra la covid-19. El sindicat ha considerat que aquesta mesura només vol ajudar els proveïdors dels serveis sanitaris a “abaratir” costos retallant qualitat assistencial. El sindicat ha informat que ha recorregut l’acte per ser “nul de ple dret” ja que considera que contravé normes de rang superior com són l’Estatut Marc i l’Estatut de personal sanitari no facultatiu. En aquest sentit, ha demanat la suspensió immediata dels efectes de la instrucció ja que la seva posada en pràctica suposaria “un greu i irreparable mal a la salut pública”.

El sindicat ha considerat que la Direcció de Professionals no té potestat per ampliar les competències i habilitar legalment personal amb una titulació que “no empara” que facin activitat assistencial professional de les infermeres. Ha afegit que es tracta d’una resolució arbitrària, contradictòria amb el dret i ha afegit que així ho mostra la falta dels tràmits essencials de qualsevol mena de procediment, la falta de competència de l’òrgan que ha dictat l’acte administratiu i el propi contingut de la nota. Per tot això, SATSE ha demanat la suspensió immediata dels efectes de la instrucció. Ha considerat que tot i que Salut hagi dit que no ho vol aplicar immediatament, mentre la instrucció estigui vigent hi ha la possibilitat que així sigui. Per al sindicat, s’estaria davant d’un “delicte d’intrusisme professional”. Ha alertat que tant el professional que fa l’activitat assistencial sense estar qualificat com el que la supervisa, tenen responsabilitat civil i penal sobre les possibles conseqüències d’aquest delicte. Ha afegit que, en aquest cas, Salut seria col·laborador necessari.Per últim, ha valorat que a més de ser una “temeritat”, és innecessari, ja que hi ha infermeres habilitades per vacunar que s’han presentat voluntaris i encara no han estat cridats.