Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Santa Cristina d’Aro tanca l’accés a la cala del Senyor Ramon pel perill “elevat” d’esllavissades i despreniments

ACN Santa Cristina d’Aro – L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) ha tancat l’accés a la cala del Senyor Ramon pel perill “elevat” d’esllavissades i despreniments de roques. El […]

Agències 16/06/2022

ACN Santa Cristina d’Aro – L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) ha tancat l’accés a la cala del Senyor Ramon pel perill “elevat” d’esllavissades i despreniments de roques. El consistori ha pres la decisió perquè “se segueixen notificant despreniments de pedres de manera habitual”, cosa que suposa un risc per als banyistes que hi pugui haver a la cala. Ara fa dinou anys, dues persones van morir després que diversos blocs es desprenguessin del penya-segat i anessin a parar a la platja. Era el 25 d’agost del 2003. “L’objectiu principal de l’actuació és evitar accidents tràgics com aquell”, explica l’Ajuntament. Aquesta setmana, el consistori ha barrat el camí que porta a la cala del Senyor Ramon amb pedres i ha posat senyalització que prohibeix el pas.

La cala del Senyor Ramon, situada al terme municipal de Santa Cristina d’Aro, fa uns 150 metres de llargada per uns 15 d’amplada. Es troba just a sota d’un penya-segat. L’Ajuntament subratlla que hi ha “risc elevat d’esllavissades”, i per això ha optat per prohibir-ne l’accés. Sobretot, tenint en compte que “de manera habitual” a la zona hi ha despreniments de pedres que van a parar a la sorra i que suposen “un risc elevat per a la seguretat” dels banyistes.

El 25 d’agost del 2003 en aquesta cala hi va haver una esllavissada mortal. Va passar cap a quarts de quatre de la tarda. Es van desprendre diversos blocs de la paret de roca, que van anar a parar a la sorra i a la guingueta de platja que hi havia al lloc. L’esllavissada va provocar dues víctimes mortals i va ferir tres persones més.