Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Sant Adrià demana a l’Estat la descontaminació de la platja del Litoral per poder-la reobrir la pròxima primavera

ACN Sant Adrià de Besòs.-L’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), Filo Cañete, ha demanat al Ministeri de Transició Ecològica que lideri una estratègia per poder descontaminar i dignificar la […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Sant Adrià de Besòs.-L’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), Filo Cañete, ha demanat al Ministeri de Transició Ecològica que lideri una estratègia per poder descontaminar i dignificar la platja del Litoral i que aquesta pugui reobrir, com a tard, la pròxima primavera. L’Ajuntament va haver de tancar la platja el passat 29 de maig després que un estudi alertés dels riscos per a la salut dels usuaris per la presència d’elements nocius. En aquest sentit, Cañete es va reunir dilluns amb el subdirector general per a la protecció de la costa, Ángel Muñoz, i “la resposta va ser positiva”, segons ha informat el consistori. “Van expressar el seu compromís de dur a terme les actuacions necessàries per recuperar la platja i el seu entorn”, assegura l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament reclamen que la primera acció sigui la descontaminació urgent de la platja, i a continuació, la dignificació de tot l’entorn. En aquest sentit es proposa l’estabilització de les platges, la millora de la biodiversitat marina amb parcs d’esculls o la creació d’un passeig entre Sant Adrià i Badalona, entre d’altres millores urbanístiques.