Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Sánchez: “Els catalans no volen la independència, volen viure a Espanya amb els seus compatriotes”

ACN Madrid.-El president del govern espanyol i secretari general del PSOE Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres en un míting a Huelva que “els catalans no volen la independència, volen […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Madrid.-El president del govern espanyol i secretari general del PSOE Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres en un míting a Huelva que “els catalans no volen la independència, volen viure a Espanya amb els seus compatriotes” . Segons Sánchez, “la independència no es produirà perquè és inconstitucional, perquè no té suport de la Comunitat Internacional i perquè els propis catalans no la volen”. En aquest marc ha acusat la dreta d’utilitzar el conflicte per interessos partidistes i ha afirmat que el PSOE obre “un espai per la convivència i de profund respecte per la diversitat territorial del nostre país”. “El que estan fent no és fer oposició al govern d’Espanya, sinó a l’Estat i a la convivència d’aquest país”, ha dit. La unitat d’Espanya, ha dit, es fa possible “mitjançant polítiques per unir els espanyols i no per confrontar-los”.

Sánchez també ha advertit sobre l’abstenció, perquè “el 2 de desembre pot passar que la dreta sumi amb la ultradreta” com a Andalusia, i per tant cal “que l’abstenció no ens robi el futur”. “En aquestes eleccions la pregunta és si volem una Espanya que avanci o una altra que retrocedeixi”, ha afirmat.Sánchez també ha celebrat la convalidació dels seus decrets socials al Congrés dels Diputats. Segons el líder dels socialistes espanyols és un “missatge molt clar a la ciutadania i a la dreta” sobre el “compromís i la determinació” del seu executiu de “governar fins l’últim minut de la legislatura i si els espanyols volen a partir del primer minut de la legislatura després del 28 d’abril”.