Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Sànchez culpa els jutges d’haver polititzat el català a l’escola: “La nostra responsabilitat és sortir d’aquest fangar”

ACN Alcarràs – El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha culpat els jutges d’haver creat un “debat enverinat” al voltant de l’ús del català a les escoles. […]

Agències 02/04/2022

ACN Alcarràs – El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha culpat els jutges d’haver creat un “debat enverinat” al voltant de l’ús del català a les escoles. Diu que aquest debat s’ha estès a la política i que, davant d’això, cal ser “responsables” i assumir que cal “treure la política de les escoles”. “S’ha polititzat la llengua, és un greu error i la primera victòria pels que volen el mal per la nostra llengua i el nostre país i la nostra responsabilitat és sortir d’aquest fangar al qual ens han portat uns quants eixelebrats i els propis magistrats”, ha indicat. Sànchez ho ha dit al Consell Nacional que el partit ha celebrat aquest dissabte a Alcarràs (Segrià) on ha apel·lat als consensos polítics per mantenir la immersió lingüística.

En la seva intervenció, Sànchez ha alertat del moment “molt difícil” que viu el català i ha apel·lat als militants a fer “militància lingüística”. “No es tracta de ser derrotista, però poques vegades com les actuals hem tingut tantes dades de la greu situació de la nostra llengua”, ha expressat Sànchez, que ha assegurat que sense el català, la “nació perd sentit”.

Amb la “militància lingüística”, però, no n’hi ha prou i, per això, ha dit que cal anar fins al final per buscar consensos polítics per “posar fre a l’intent judicial e limitar l’ús del català a les escoles”.

Tanmateix, ha afegit que cal fer autocrítica per les maneres com els partits, entre ells Junts per Catalunya, han portat el debat de a llengua. Ha assegurat que el procés de reforma de la llei de política lingüística té l’objectiu de “garantir la immersió a l’escola” i que si cal iniciar modificacions ho faran perquè “la responsabilitat del debat no recaigui sobre els equips directius i professionals docents.