Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Salvem l’ANC reclama que s’acabi amb el “control partidista” de l’entitat dels últims dos anys

ACN Barcelona.-A les portes de les eleccions per renovar el Secretariat Nacional de l’ANC s’ha fet públic un manifest firmat per una setantena de socis i territorials que reclamen que […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-A les portes de les eleccions per renovar el Secretariat Nacional de l’ANC s’ha fet públic un manifest firmat per una setantena de socis i territorials que reclamen que s’acabi amb el “control partidista” de l’entitat dels últims dos anys que han portat l’ANC “a una lenta i silenciosa destrucció”. Sota el nom Salvem l’ANC reclamen que no es permeti que els partits continuïn posant militants al Secretariat Nacional per utilitzar el càrrec en favor del seu partit, tal com diuen que ha passat sota la presidència d’Elisenda Paluzie. També critiquen que “s’hagin apartat” els voluntaris que, segons diuen, són el “pilar més bàsic”. “L’ANC sempre ha estat al centre de la decisió política fent pressió i ho hauria de continuar fent”, conclouen.

Del 10 al 13 de juny se celebraran eleccions per renovar els 77 membres del Secretariat Nacional de l’ANC. Amb la vista posada a aquestes eleccions, s’ha promogut un manifest crític amb la gestió de l’actual direcció de l’entitat. Segons els sotasignants, “no es pot acceptar cap vinculació de membres del Secretariat Nacional a partits polítics que no treballen per a l’ANC sinó a sou del partit que els envia a fer declaracions i a llençar atacs als rivals polítics també independentistes”. El comunicat també denuncia “fraus” en les votacions als plens del Secretariat Nacional com diuen que ha passat en els últims temps. Els sotasignants creuen que l’ANC “ha perdut l’essència que la caracteritzava, la seva transversalitat, la seva força negociadora, la seva presència al panorama polític i la seva capacitat de pressió política sense complexos”.Entre les qüestions concretes que critiquen hi ha que l’actual direcció no permetés la creació d’una sectorial de voluntaris i la situació d’un membre del Secretariat Nacional en representació de l’Ebre Roger Herèdia que va ser candidat d’ERC a les eleccions al Parlament el 2017. Critiquen que hagi fet “declaracions i articles partidistes continuats a la premsa i abandonament total del territori que representava”. De fet, la majoria de territorials sotasignats del manifest són de l’Ebre.