Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Salut treballa per adequar un nou espai a Lleida per a persones que tenen problemes per fer un bon aïllament

ACN Lleida.-Salut està treballant per crear un nou espai de “casuística social” a Lleida que permeti acollir totes aquelles persones que tenen problemes per fer un bon aïllament una vegada […]

Agències 09/09/2020

ACN Lleida.-Salut està treballant per crear un nou espai de “casuística social” a Lleida que permeti acollir totes aquelles persones que tenen problemes per fer un bon aïllament una vegada se’ls ha diagnosticat el virus. La gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, ha explicat que l’objectiu és “reordenar i ajustar” els dispositius que fins ara s’han fet servir per ubicar aquestes persones, la casa de colònies la Manreana de Juneda, i els hotels Ibis de Torrefarrera i Rambla de Lleida. En aquest sentit, ha afegit que la idea és disposar d’un “hotel salut” com el Nastasi, on s’acullen aquells malalts que estan en el tram final de la seva recuperació de la covid-19. A més, es vol gestionar de forma mancomunada amb un altre Departament.

Divina Farreny ha qualificat com a “estable” la situació assistencial pel que fa a la gestió de la pandèmia a Lleida. Ha assenyalat que caldrà conviure amb el fet de tenir una planta a l’Arnau de Vilanova exclusivament destinada a ingressos covid-19 i una segona preparada per si fa falta. Així mateix hi ha 2 unitats UCI per als pacients amb el virus. Segons Farreny, ara s’està recuperant l’activitat quirúrgica per tal que a finals de més es pugui arribar al 100%. Els hospitals públics i privats de la regió compten amb 81 persones ingressades amb coronavirus, de les quals 13 a l’UCI. Així mateix, 20 més estan als dispositius alternatius de la Manreana i els hotels Ibis i Rambla. Ple que fa als cribratges que es ban portar a terme la setmana passada al conjunt de la regió, se’n van fer uns 4.200 que van detectar un 7% de positius. Dels 381 PCR que es van fer dilluns a Tàrrega, segons Farreny ja s’han testat un total de 260 i no hi ha cap positiu, la qual cosa ho ha qualificat de “bona notícia”.