Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Salut detecta 46 persones amb covid-19 asimptomàtiques en el cribratge massiu de Manresa

ACN Manresa.-El Departament de Salut ha detectat 46 casos positius de persones asimptomàtiques en el cribratge massiu que es va fer en sis barris de Manresa. Encara queden pendents els […]

Agències 09/11/2020

ACN Manresa.-El Departament de Salut ha detectat 46 casos positius de persones asimptomàtiques en el cribratge massiu que es va fer en sis barris de Manresa. Encara queden pendents els resultats de les proves del divendres, que va ser el darrer dia del cribratge. En total, s’han realitzat 4.478 PCR a la població, una xifra que supera amb escreix la que es va proposar el Departament, que preveia fer-ne entre 2.500 i 3.000 en els sis dies que ha durat el cribratge. L’Ajuntament de Manresa ha agraït la participació de la ciutadania, que ha permès complir amb l’objectiu de detectar el màxim de casos asimptomàtics possible, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l’expansió del virus.

Manresa continua amb un índex de risc de rebrot molt elevat i se situa ara a 790. En la mateixa línia, la velocitat de reproducció de la malaltia ha descendit 0,18 punts respecte de les dades de divendres, malgrat que continua estant per sobre d’1. En aquests moments, està a 1,21, la qual cosa representa que cada persona contagiada transmet el virus a 1,21 persones més.Pel que fa als nous casos confirmats, Manresa n’ha sumat 162 en els darrers tres dies, la qual cosa eleva la xifra de casos acumulats a 2.838, que representa un 3,65% de la població.L’Ajuntament de Manresa fa una crida a la responsabilitat i demana a la ciutadania que no abaixi la guàrdia per tal de poder aconseguir doblegar la corba del tot. En aquest sentit, recorda l’obligació de dur mascareta i de respectar les restriccions de mobilitat. També la recomanació de rentar-se sovint les mans, de mantenir la distància física amb les persones que no són de l’entorn més proper i de ventilar tant com es pugui els espais tancats.(Aquesta notícia actualitza la xifra de positius detectats en els cribratges)