Dimarts, 19 d'octubre de 2021 - Edició 1181
La República

Sabater augura el final de la carrera política de Garcia Albiol: “O hi haurà una moció de censura o dimitirà”

ACN Barcelona.-L’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater (Guanyem) augura que ha arribat el final de la carrera política de l’actual batlle de la ciutat, el popular Xavier Garcia Albiol, després de […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-L’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater (Guanyem) augura que ha arribat el final de la carrera política de l’actual batlle de la ciutat, el popular Xavier Garcia Albiol, després de la publicació del seu nom als Papers de Pandora. Segons la investigació, Garcia Albiol tenia poders en una societat en un paradís fiscal, Belice, que havia estat oberta des d’Andorra. Això ha tornat a posar damunt la taula la possibilitat d’impulsar una moció de censura a la ciutat. Segons ha pogut saber l’ACN, Guanyem estaria disposada a donar suport a una moció del PSC i facilitar l’alcaldia als socialistes si el grup de Sabater ocupa un altre càrrec, com una vicealcaldia, que permetria una millor fiscalització.

Aquesta posició arriba després que la disputa pel poder entre les dues formacions permetessin a Garcia Albiol recuperar l’alcaldia de la ciutat, tot aprofitant la dimissió del socialista Àlex Pastor, que va ser enxampat begut i saltant-se el confinament de la primavera de 2020. Sabater creu que “és evident” que ha arribat el final “definitiu” del dirigent popular. “O bé hi haurà una moció de censura, que em consta que en aquests moments els grups de l’oposició de Badalona ho estan treballant i valorant, o bé hi haurà pressió perquè dimiteixi”, ha argumentat.”Sigui d’una manera o de l’altra, aquesta és la fi d’aquest lideratge d’extrema dreta i de la xarxa mafiosa del PPC que ha aconseguit el poder a Badalona”, ha continuat l’exalcaldessa.El camí no està del tot definit. El líder del PSC, Rubén Guijarro, he evitat alçar la veu en relació a al moció de censura i demana a Albiol, per activa i per passiva, que sigui ell qui dimiteixi. Els socialistes creuen que és l’alcalde qui ha de fer el pas i deixar el càrrec. Albiol, però, ja ha avançat que no dimitirà.Ni Guanyem Badalona ni el PSC s’aventuren a fixar un calendari ni a posar un ultimàtum a Albiol, però coincideixen a afirmar que el relleu s’ha de fer “ràpid” i que la negociació no es pot enrocar molts dies per tal que el govern municipal pugui “recuperar l’estabilitat” al més aviat possible.