Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Rufián diu que la situació de Robles i de la directora del CNI és “insostenible” i exigeix una comissió d’investigació

ACN Madrid – El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que la situació de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i de la directora del CNI, Paz Esteban, […]

Agències 03/05/2022

ACN Madrid – El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que la situació de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i de la directora del CNI, Paz Esteban, és “absolutament insostenible” i ha criticat que no hagin assumit encara responsabilitats per l’espionatge. “L’única pregunta aquí és qui ha fallat i la resposta és clara. Els serveis d’intel·ligència”, ha dit Rufián en una entrevista aquest dimarts al matí a TVE, sobre la intervenció dels telèfons del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de Robles. El portaveu parlamentari d’ERC ha exigit una comissió d’investigació a la cambra baixa.

Rufián ha apuntat que “no s’entén” que justament s’hagi fet públic ara i ha argumentat que “no cal ser gaire espavilat” per constatar que “volen passar de ser suposats culpables a víctimes”. El portaveu d’ERC a la cambra baixa ha avisat que “això anirà més” i ha denunciat que sigui ara quan ja no afecta només a independentistes quan l’espionatge es converteix en “una qüestió de pura democràcia”.

“Què hauria passat si els dolents independentistes no haguessin denunciat el cas?”, ha insistit. El portaveu d’ERC al Congrés ha dit que tampoc s’entendria que el PSOE no voti a favor de la comissió d’investigació sobre el ‘Catalangate’ que s’abordarà aquest dimarts a la Junta de Portaveus.

Pel que fa al suport parlamentari d’ERC al govern espanyol, Rufián ha dit que és un “dilema” i que “l’únic idioma que entén el PSOE és tocar-li l’agenda legislativa”. Tanmateix, el portaveu d’ERC al Congrés ha afirmat que “el diàleg no és cap rendició” i també ha remarcat que Unides Podem hauria “d’ajudar molt més”.