Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Roldán demana al Govern que tingui en compte les seves propostes: “No importa d’on vinguin si ajuden a corregir errors”

ACN Barcelona.-La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha demanat al Govern que tingui en compte les seves propostes per fer front al coronavirus. “Si volem frenar els contagis, […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha demanat al Govern que tingui en compte les seves propostes per fer front al coronavirus. “Si volem frenar els contagis, necessitem treballar junts. No importa d’on vingui l’ajuda i les propostes si aquestes serveixen per corregir errors, ajudar els més vulnerables i salvar vides”, ha afirmat a través d’un missatge al seu compte de Twitter. Aquest dijous, en una entrevista a ‘Ser Catalunya’, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha admès que no s’ha informat prou bé de la situació a les residències de gent gran i que això ha creat “alarma social”.

La diputada de Cs al Parlament Noemí de la Calle ha lamentat que els “escassos recursos” que es destinen a les residències són insuficients i que les condemna a seguir “desprotegides”. Segons la diputada, es necessita una resposta “més ràpida i eficaç” per fer front a la crisi en la qual estan immerses les residències de gent gran.La diputada taronja ha lamentat que “la desinfecció dels centres afectats per la covid-19 no s’està duent a terme amb la suficient celeritat, que no s’ha realitzat una medicalització de les residències i que la recerca de personal per cobrir les baixes no està sent efectiva”. De la Calle també ha assenyalat que el material sanitari anunciat pel govern espanyol és “insuficient i fa que els professionals estiguin davant la pandèmia amb recursos molt escassos”. I ha posat d’exemple que, del material anunciat, “no toca ni a una bata per cada dos treballadors ni a tres guants per persona”.De la Calle ha recordat que Cs ha posat a disposició del Govern una sèrie de mesures “necessàries i urgents” perquè les residències puguin donar una resposta “ràpida” a la crisi i ha remarcat que “està en joc la vida de les persones grans que hi viuen”. Entre les mesures es demana que el Govern no obstaculitzi el desplegament de personal mèdic militar en residències ni tampoc el seu suport per a la desinfecció, fer test ràpids al personal i distribuir suficient material de protecció o reassignar de manera urgent el personal dels centres de dia als centres amb manca de personal. Cs també demana mesures per a l’hospitalització de les residències per alleugerir la pressió sobre els hospitals, alhora que es reduiria el risc de contagi a població vulnerable, i millorar els protocols adaptant-los als diferents tipus de residències.