Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Rodrigo Lanza, condemnat a 20 anys de presó per assassinar un home a Saragossa per motius ideològics

ACN Barcelona.-L’Audiència de Saragossa ha condemnat Rodrigo Lanza a 20 anys de presó per la mort d’un home a Saragossa. Lanza és un dels condemnats pel ‘cas 4-F’ i protagonista […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-L’Audiència de Saragossa ha condemnat Rodrigo Lanza a 20 anys de presó per la mort d’un home a Saragossa. Lanza és un dels condemnats pel ‘cas 4-F’ i protagonista del documental ‘Ciutat Morta’. Per aquest mateix cas, ja va ser condemnat a 5 anys de presó per un delicte de lesions imprudents, però aquell primer judici va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA). En el nou judici, el jurat popular el va declarar culpable d’assassinat. L’Audiència de Saragossa l’ha condemnat a 20 anys de presó per un delicte d’assassinat amb l’agreujant d’haver actuat per motius ideològics, i a indemnitzar la família de la víctima amb 200.000 euros.

En la sentència, l’Audiència de Saragossa considera com a fets provats que Lanza va agredir la víctima en un bar de Saragossa “per motius ideològics” el desembre del 2017. Un amic de Lanza va explicar-li que la víctima era “d’extrema dreta o neonazi” i que a vegades “portava tirants amb la bandera espanyola”. Després de l’agressió, la víctima va morir en un hospital de Saragossa.En aquest segon judici, Lanza s’enfrontava als 25 anys de presó que demanaven la fiscalia i l’acusació particular. El tribunal l’ha condemnat a 20 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria, amb l’agreujant d’haver actuar per motius ideològics i amb l’atenuant d’embriaguesa. També haurà d’indemnitzar la família de la víctima amb 200.000 euros i al Servei Aragonès de Salut amb 5.620 euros.L’anterior sentència, dictada el novembre del 2019, condemnava Lanza a 5 anys de presó per un delicte de lesions doloses amb traïdora en concurs amb homicidi imprudent. Aquell judici va ser declarat nul pel TSJA per “falta de motivació” del veredicte del jurat popular. Ara, en canvi, el nou jurat popular ja el va declarar culpable d’assassinat.Pel ‘cas 4-F’, del 2006, Lanza, conegut membre de col·lectius antisistema, va passar 9 anys a la presó per haver deixat tetraplègic d’un cop de roc a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.