Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

Reus commemora l’Any Bofarull amb rutes, actes acadèmics i activitats lingüístiques

ACN Reus.-La ciutat de Reus té a punt els actes per commemorar enguany l’Any Bofarull. Es començaran el 14 d’abril amb una conferència inaugural del catedràtic de Filologia Catalana de […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Reus.-La ciutat de Reus té a punt els actes per commemorar enguany l’Any Bofarull. Es començaran el 14 d’abril amb una conferència inaugural del catedràtic de Filologia Catalana de la URV, Jordi Ginebra i Serrabou, titulada “Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània”. Al mes de maig s’editarà un tríptic sobre la bibliografia de l’escriptor i advocat que es podrà consultar a totes les biblioteques de la ciutat i al Centre de Lectura. Durant l’estiu s’han programat activitats lingüístiques i rutes culturals per diversos indrets reusencs i a la tardor es faran actes acadèmics i exposicions temporals sobre els manuscrits del fons documental i les obres impreses d’Antoni de Bofarull.

Dins l’Any Bofarull 2021 de Reus, es presentarà, encara sense data concreta, la reedició anotada de l’obra ‘Costums que’s perden y records que fugen (Reus de 1820 á 1840)’, editada per primera vegada el 1880. També s’ha avançat que el 3 de novembre es descobrirà la placa commemorativa del bicentenari del naixement a Reus d’Antoni de Bofarull, a la façana de l’edifici número 37 del carrer de Monterols, on va nàixer l’any 1821. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que “commemorar una efemèride o una personalitat” a la ciutat és una oportunitat “de recuperar-la en la memòria col·lectiva” i “de treballar conjuntament amb veïns i entitats, perquè aquests projectes esdevenen grans quan compten amb la suma de la feina i la passió de totes les persones implicades”.