Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Restauraran l’exterior de l’església de Sant Vicenç de Fals de Fonollosa

ACN Fonollosa.-La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest divendres el projecte bàsic i executiu de restauració de l’exterior de l’església parroquial de Sant Vicenç de Fals, a Fonollosa (Bages). A […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Fonollosa.-La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest divendres el projecte bàsic i executiu de restauració de l’exterior de l’església parroquial de Sant Vicenç de Fals, a Fonollosa (Bages). A banda de millorar les façanes, també es consolidaran revestiments exteriors i elements decoratius singulars. L’església forma part del conjunt monumental de Fals, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), que inclou també l’edifici de la rectoria, una torre cilíndrica de l’antic castell medieval i una altra torre circular de defensa, situada a la vessant dreta de la riera de Fonollosa, separada dels elements anteriors per un barranc. Els treballs costaran uns 200.000 euros.

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de l’ens, Pere Pons, ha entregat el document a l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández.El projecte preveu la restauració material i constructiva de les façanes de l’església, la consolidació dels revestiments exteriors originals i altres elements decoratius, escultòrics i ornamentals singulars. Alhora, també planteja la reparació, conservació i manteniment de les cobertes, d’acord amb els usos previstos en l’estudi previ redactat l’any 2012 pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), amb una previsió d’actuacions per un valor de 200.000 euros.La finalitat del treball és disposar d’un instrument tècnic i econòmic al servei de la propietat, a fi de garantir la correcta execució de les obres de restauració programades de la imatge exterior de l’església de Sant Vicenç de Fals. Al mateix temps, conservar, protegir i revitalitzar els valors documentals de l’edifici des dels punts de vista històric, arquitectònic, ambiental i paisatgístic, i com a l’element dinamitzador del conjunt arquitectònic i entorn de les Torres de Fals.El municipi de Fonollosa està format per quatre nuclis, el de Fonollosa mateix, Camps, Canet de Fals i Fals. És un dels municipis de la perifèria occidental del Bages, amb un territori de 51,90 km2 i format per altiplans que arriben als 480 metres d’alçada. El poble de Fals, conegut originàriament com a Falcs, es troba situat en un gran pla entre les rieres de Fonollosa, dita també de Fals, i de Rajadell.