Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Resignació entre els nens per la fi de les acampades: “Estic una mica trist per marxar abans d’hora”

ACN Sant Martí de Tous.-L’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Reus tenir previst fer estada al campament de Can Aubareda, a Sant Martí de Tous (Anoia), fins […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN Sant Martí de Tous.-L’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Reus tenir previst fer estada al campament de Can Aubareda, a Sant Martí de Tous (Anoia), fins aquest divendres. Es tracta d’un dels 279 municipis catalans més afectats per l’onada de calor. Tot i que, d’acord amb les restriccions tenien temps fins divendres per abandonar l’acampada, han optat per escurçar-la abans d’hora i marxen aquest mateix dijous. “És una cosa que no triem nosaltres i davant de la qual no hi podem fer res”, explica a l’ACN la cap de l’agrupament, Marta Velasco. Els menuts, de 7 i 8 anys, reconeixien la desil·lusió. “Me’n vaig una mica trist per marxar abans d’hora perquè les coses que havíem de fer divendres ja no les farem”, diu l’Aram Puigjaner, de 8 anys.

L’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Reus van arribar dimarts a Can Aubareda, a Sant Martí de Tous. La intenció era fer-hi estada fins divendres. Ja hi havien estat altres anys, però mai s’havien trobat amb una onada de calor com la d’aquest estiu. A més, amb l’afegit de les restriccions establertes pel Govern, s’han acabat decantant per escurçar l’estada. “Ho vam comunicar primer a les famílies i després als nens i nenes”, explica la cap del grup, Marta Velasco, que assegura que “tot i estar entristits, ho han entès”,.Així, als escoltes, de 7 i 8 anys, els ha tocat fer aquest dijous al matí la motxilla i recollir les tendes de campanya. L’Aram Puigjaner, que enguany anava per segona vegada de campaments, reconeixia que ho feia una mica “trist” tot i que s’ho havia passat “molt bé”. “Hi havia activitats que havíem de fer l’últim dia que ara no podrem fer”, lamentava.A diferència de l’anada, que ho van fer en autobús, aquest dijous al migdia els pares s’han desplaçat fins a Sant Martí de Tous a buscar els seus fills.279 municipis afectatsSant Martí de Tous és un dels 279 municipis catalans més afectats per l’onada de calor i on, entre altres mesures, el Govern ha establert, a partir de divendres el migdia, la suspensió de les acampades i les rutes i la restricció de les activitats de les cases colònies a l’entorn immediat.