Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Reparar els danys del temporal Gloria a les vies verdes de Girona costarà més d’1,15 MEUR

ACN Girona.-Reparar els danys ocasionats a les vies verdes pel temporal Gloria a les comarques gironines costarà més d’1,15 milions d’euros (MEUR). És la primera valoració de desperfectes que ha […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Girona.-Reparar els danys ocasionats a les vies verdes pel temporal Gloria a les comarques gironines costarà més d’1,15 milions d’euros (MEUR). És la primera valoració de desperfectes que ha elaborat el consorci que gestiona les rutes de senderisme i cicloturisme. L’acumulació d’aigua del temporal i la crescuda de les lleres ha ocasionat importants desperfectes. Entre les obres més costoses hi ha la reconstrucció del pont d’Anglès-la Callera, que va col·lapsar pel trencament d’un pilar i refer la plataforma de la via del Pasteral que va desaparèixer amb les inundacions. Es calcula que caldrà arranjar forats i reposar sauló en més de 20 quilòmetres de via verda.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona que gestiona rutes de senderisme i cicloturisme, ha quantificat els danys del Gloria en 1.155.800 euros. La borrasca va afectar les comarques gironines entre els dies 21 i 23 de gener. El desbordament del riu Ter el dia 24 per l’acumulació d’aigua del temporal han causat importants desperfectes a les vies verdes, especialment als municipis propers a rius i rieres.Entre les principals obres de reparació hi ha la reconstrucció del pont d’Anglès-la Callera, que va col·lapsar pel trencament d’un pilar i refer la plataforma de la via del Pasteral que va desaparèixer amb les inundacions. També caldrà retirar terra, vorals i arbres arrossegats, especialment en punts com la Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) i la Ruta del Carrilet I (Olot-Girona). La ruta Pirinexus també ha quedat malmesa en diversos punts, fins i tot tallada en trams del Baix Empordà i l’Alt Empordà. D’altra banda, també caldrà arranjar forats al ferm i reposar sauló en més de 20 quilòmetres al llarg de les rutes, i reposar esculleres i murs de contenció que van quedar desplaçats.Segons informa el consorci, l’objectiu principal és garantir la seguretat dels usuaris a les diferents rutes. I per això ja s’està informant per les xarxes socials i al web de Vies Verdes de Girona al màxim de detall possible d’aquestes afectacions. L’equip del consorci treballa per detectar el màxim d’incidències i s’ha començat a fer feina en bona part de les rutes. Es recomana planificar bé les sortides i ser molt prudents a l’hora de circular.