Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Prop de 50.000 catalans podran rebre el subsidi per a persones que han esgotat l’atur

ACN Barcelona.-Prop de 50.000 catalans podran optar a rebre el subsidi per a persones que han esgotat l’atur, segons dades de la delegació del govern espanyol a Catalunya. L’ajut, que […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-Prop de 50.000 catalans podran optar a rebre el subsidi per a persones que han esgotat l’atur, segons dades de la delegació del govern espanyol a Catalunya. L’ajut, que s’ha de demanar a les oficines del SEPE, està disponible des del 6 de novembre i cobreix les persones que han esgotat les prestacions entre el 14 de març i el 30 de juny i no tenen accés a cap altre ajut ni possibilitat d’incorporació al mercat laboral. El subsidi, per tant, no és compatible amb la renda garantida o altres ajuts similars. Hi poden optar les persones en atur inscrites com a demandants de feina que han esgotat la prestació i també les que estiguin en el mes d’espera per accedir al subsidi d’esgotament de la prestació.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha enviat una carta individualitzada als potencials beneficiaris de l’ajut per informar-los que s’hi poden acollir. Segons els càlculs del govern espanyol, els potencials beneficiaris de l’ajut són 33.725 persones a la demarcació de Barcelona, 6.341 a la de Girona, 3.282 de Lleida i 6.596 de Tarragona.