Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Prats de Lluçanès s’adhereix al protocol de seguretat contra violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat

ACN Prats de Lluçanès.-Prats de Lluçanès s’ha adherit aquest divendres al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, impulsat pel Departament d’Interior. L’adhesió contempla la formació dels […]

Avatar
Agències 21/02/2020

ACN Prats de Lluçanès.-Prats de Lluçanès s’ha adherit aquest divendres al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, impulsat pel Departament d’Interior. L’adhesió contempla la formació dels càrrecs electes, personal municipal i representants d’entitats del municipi per tal de donar-los criteris operatius per a què el protocol s’implementi correctament. Segons explica el Departament en un comunicat, la formació consisteix en sensibilitzar el personal perquè pugui detectar i prevenir possibles casos. A més, també es donen eines per a intervenir , atendre i actuar tant amb les víctimes com amb els presumptes autors. L’objectiu és que cap conducta que vagi en contra la llibertat sexual quedi impune.

El protocol també diu que a partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.