Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ponsa reclama “cirurgia fina” amb el topall de 500 espectadors perquè “no és de justícia” pels grans equipaments

ACN Barcelona.-La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat aquest dimecres que ja s’estan estudiant “petits ajustaments” a les restriccions d’aforament pels grans equipaments escènics. Ponsa reitera que “no és […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat aquest dimecres que ja s’estan estudiant “petits ajustaments” a les restriccions d’aforament pels grans equipaments escènics. Ponsa reitera que “no és just” que se’ls mantingui el topall de 500 espectadors, amb un aforament molt per sota del 50% permès a la resta de teatres i sales. “No passem de tram, però hi ha petits ajustaments que s’han de fer, amb cirurgia fina”, ha defensat. La consellera ha dit que això s’està “acabant de treballar” conjuntament entre el seu departament i els d’Interior i Salut d’acord amb els grans equipaments, però no ha concretat si s’aplicarà o no aviat. Ponsa també ha demanat “poder resoldre” a favor de l’excepció cultural al confinament de cap de setmana.

Ponsa ja va apuntar fa uns dies que el Departament de Cultura estudiava que l’ocupació dels grans equipaments arribi al 50% de l’aforament, però avui s’ha mostrat més optimista respecte introduir “l’ajust” a la norma general. Segons la consellera, Interior i Salut tenen sobre la taula aquesta possibilitat, i s’hi està “acabant de treballar”. “Tan bon punt les tinguem tancades les explicarem”, ha aventurat sobre possibles revisions a aplicar. Tot plegat, després que aquest cap de setmana Salut digués que no contemplava canviar aquest topall. L’anunci va motivar la suspensió de dues funcions de ‘La traviata’ al Liceu. Dilluns va ser el Departament d’Interior qui va obrir la porta augmentar aquest topall pel Liceu. Ponsa ha recordat avui que la modificació es demana per “tots” els equipaments de gran capacitat, que ha xifrat en 7 o 8 a tot Catalunya. A la llista hi ha també equipaments públics com L’Auditori, el Palau de la Música, el Teatre Coliseum o el Teatre Tívoli. D’altra banda, la consellera també ha apuntat que s’estaria valorant la possibilitat de revisar el confinament perimetral de cap de setmana per a les activitats culturals. “Això ens distorsiona” (l’activitat), ha indicat Ponsa fent referència a expressa a “molts teatres que són capçalera de comarca” i que no poden funcionar amb normalitat sense l’afluència de públic del seu entorn. “Ho hem de poder resoldre, són aquests els esculls que ens queden en aquest moment”, ha raonat.