Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Pisarello: “Cap operació de sabres rovellats aconseguirà que renunciem a defensar la igualtat de tots davant la llei”

ACN Madrid.-El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha reclamat el compliment de la Constitució per preservar els drets bàsics de la […]

Avatar
Agències 06/12/2020

ACN Madrid.-El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha reclamat el compliment de la Constitució per preservar els drets bàsics de la ciutadania. “Volem dir de manera molt clara que cap operació de sabres rovellats aconseguirà que renunciem a defensar la igualtat de tots davant la llei”, ha etzibat Pisarello des del Congrés després que diversos exmilitars hagin defensat en un xat fer un alçament. El diputat progressista ha defensat especialment el compliment de la carta magna “per no tenir un poder judicial captat pels partits” i “per acabar amb els privilegis de la corona”. “Per fer això, no cal tocar ni una coma de la Constitució. Calen lleis que la compleixin”, ha remarcat.

En una atenció als mitjans abans de l’acte institucional del 42è aniversari de la Constitució, Pisarello ha assegurat que En Comú Podem assisteix a l’esdeveniment “amb clares conveccions republicanes”. “El republicanisme és un projecte de futur però també un projecte del dia a dia que es construeix cada cop que defensem els serveis públics”, ha defensat.En aquest sentit, ha reclamat a les institucions que vetllin pel compliment de la carta magna. “Per impedir els desallotjaments sense una alternativa d’habitatge, no cal tocar ni una coma de la Constitució”, ha assegurat. Una afirmació que ha traslladat també en la defensa de la imparcialitat dels tribunals i en la crítica a les causes judicials que envolten Joan Carles I. Sobre aquestes qüestions, Pisarello ha subratllat que no cal modificar la Constitució ni “per tenir un Consell del Poder Judicial plural” ni “per limitar la inviolabilitat reial”. “Només cal complir-la d’acord amb el seu esperit democràtic”.El diputat progressista ha criticat el xat d’exmilitars que defensaven fer una “purga de rojos” i fer un alçament militar, així com també ha lamentat implícitament el manifest signat les darreres hores per 270 exmilitars que acusen l’executiu espanyol de “deteriorar” la democràcia. “Cap operació de sabres rovellats aconseguirà que deixem de defensar el bé públic per a les generacions dels més grans i joves, ni aconseguiran que renunciem a defensar la igualtat de tots davant la llei”, ha asseverat Pissarello, que ha insistit en reclamar en compliment de la llei “de totes les persones i institucions, també del Congrés, dels membres del Tribunal Suprem i també de la monarquia”.