Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Pimec i CTAC demanen al Govern que s’ampliï “de manera urgent” la línia d’ajuts pels autònoms

ACN Barcelona.-Autònoms Pimec i CTAC-Autònoms ha demanat al Govern que s’ampliï “de manera urgent” la línia d’ajuts pels autònoms. “Que s’hagi esgotat en poc més de 24 hores significa que […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-Autònoms Pimec i CTAC-Autònoms ha demanat al Govern que s’ampliï “de manera urgent” la línia d’ajuts pels autònoms. “Que s’hagi esgotat en poc més de 24 hores significa que ha estat absolutament insuficient davant les necessitats existents, tal com vàrem advertir”, han assenyalat les dues organitzacions representatives dels autònoms a Catalunya. Igualment, Pimec i CTAC qüestionen que el de “concurrència no competitiva” –per estricte ordre cronològic- sigui el millor criteri per aconseguir els 2.000 euros. “No creiem que sigui el més adient per atorgar els escassos recursos disponibles i lamentem també que el canal per a la tramitació de les subvencions no hagi pogut donar resposta a l’allau de sol·licituds”, han apuntat les entitats.

“Demanen que en el futur els mitjans tècnics per tramitar aquests tipus d’ajuts no siguin un problema per als potencials beneficiaris”, han insistit Autònoms Pimec i CTAC-Autònoms, que consideren que aquest tipus d’incidències informàtiques i burocràtiques “creen malestar i desesperació en un col·lectiu sotmès a una ja important sotragada per la crisi econòmica actual”. Per això, les dues organitzacions del treball autònom esperen que la propera línia d’ajudes tingui uns criteris d’atorgament “més fonamentats” i la web per aconseguir tramitar les sol·licituds “estigui correctament preparada” per donar-hi resposta. Les ajudes de 2.000 euros per als autònoms s’han esgotat en poc més de 24 hores. La dotació total de la Generalitat era de 20 MEUR i l’objectiu era arribar a 10.000 autònoms. S’han rebut més de 406.000 sol·licituds i la web del departament de Treball s’ha vist col·lapsada en reiterades ocasions en les últimes 48 hores.