Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Pimec demana a la UE que suspengui l’acord comercial amb Algèria fins que es resolgui el contenciós amb Espanya

ACN Barcelona – Pimec ha demanat a la Comissió Europea que posi en suspens l’acord comercial preferencial amb Algèria fins que no es resolgui l’actual contenciós amb Espanya. En un […]

Agències 03/08/2022

ACN Barcelona – Pimec ha demanat a la Comissió Europea que posi en suspens l’acord comercial preferencial amb Algèria fins que no es resolgui l’actual contenciós amb Espanya. En un comunicat, la patronal ha afirmat que no ha constat “cap millora” en les relacions comercials amb el país del Magreb, motiu pel qual ha demanat al govern espanyol compensacions pels sectors afectats. Segons apunta Pimec, des que l’Associació Algeriana de la Banca (ABEF) va anunciar la fi de la prohibició als seus membres de fer operacions comercials amb Espanya, el passat 28 de juliol, “ha proliferat la confusió”. La patronal ha recordat que hi ha unes 500 empreses catalanes afectades pel bloqueig, i una trentena de pimes amb filials pròpies a Algèria.

D’altra banda, la patronal ha advertit que els clients algerians, malgrat mantenir-se en contacte amb les companyies catalanes, no estan consumant cap demanda, i ha avisat que l’intent d’algunes empreses de triangular a través de tercers mercats europeus -com Portugal, Itàlia o França- té unes “garanties d’èxit minses”.

Segons Pimec, l’anunci fet per l’ABEF a través de l’agència oficial APS “no es tracta d’una decisió pròpia, sinó del mateix govern algerià”.